Закарпатські газовики готові страйкувати: що спричинило масове невдоволення?

Закарпатські газовики готові страйкувати: що спричинило масове невдоволення?
Захистити права працівників АТ «Закарпатгаз» на гідну заробітну плату прагне профспілковий комітет підприємства. Станом на сьогодні, газовики отримують зарплатню на рівні 2016 року. Саме тоді востаннє переглядався і змінювався тариф на розподіл газу. 

 

«Дехто вважає, що вимога переглянути тариф на розподіл означає вимогу збільшити ціну газу. Це зовсім не так. Йдеться про відсотковий переділ в рамках існуючої ціни. Сьогодні людина сплачує за газ суму, з якої 88% отримують НАК «Нафтогаз» та АТ «Укртрансгаз», 2,5% – газопостачальна компанія і 9,5% – оператор ГРМ (АТ «Закарпатгаз»)», – пояснила фінансовий директор АТ «Закарпатгаз» Наталія Дорохіна. 

 

За словами фінансового директора, частка у 9,5% — економічно необгрунтована, адже цих коштів на всі потреби (обслуговування та ремонт газових мереж, закупку необхідних матеріалів, виплату зарплатні тощо) не вистачає.  Через це оператори ГРС по всій Україні є збитковими та накопичили мільярдні борги. Підприємства вже втратили третину кваліфікованих працівників і відчувають величезний кадровий голод.

 

Аби виправити ситуацію, учора, 13 червня, відбулася зустріч Профспілок газових господарств України з головою НКРЕКП Оксаною Кривенко. Під час зустрічі обговорювалася можливість перегляду тарифів для газорозподільних компаній. У підсумку Оксана Кривенко пообіцяла, що до кінця червня комісія перегляне збиткові тарифи на розподіл газу.

 

Сьогодні в АТ «Закарпатгаз» працює майже 1000 закарпатців. У разі бездіяльності НКРЕКП представники АТ «Закарпатгаз» долучаться до всеукраїнського страйку.

 

Прес-служба АТ «Закарпатгаз»

 

14 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів