ОБСЄ направить 650 спостерігачів на вибори Президента України

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) направить найбільш численну делегацію спостерігачів на вибори Президента України 31 жовтня 2004 року.

 

Як повідомив координатор проектів ОБС? в Україні Девід Ніколас, організація направля? в Україну 650 спостерігачів, більшість з яких приїде безпосередньо до дня виборів.

Проте 50 представників ОБС? працюватимуть в Україні протягом усі?ї виборчої кампанії.

За словами Девіда Ніколаса, місія працю? винятково на запрошення української сторони. Спостерігачі не мають наміру готувати ?рунтовний звіт, а лише дадуть загальну оцінку виборам.

Коментуючи спільну заяву держав СНД про необхідність реформування ОБС?, яка, на їхню думку, занадто часто втруча?ться у внутрішні справи окремих пострадянських країн, координатор проектів ОБС? в Україні відзначив, що організація не ма? наміру реагувати на ці обвинувачення.

"У нас нема? центрального органу, який міг би відреагувати. За винятком Постійної ради. А вона завжди промовля? за згодою і від імені всіх 55 країн. Тому це зайняло б купу часу і зусиль, щоб написати таку відповідь. Лише відзначу: задовго до мого приїзду сюди ми вже знали про стурбованість, яку висловили Росія й Україна. Ми прийняли це до уваги і ді?мо відповідно до цих побажань", - сказав він.

Девід Ніколас нагадав, що Україна також несе частину відповідальності за дії ОБС?. Країна ? регіональним лідером у сфері боротьби з торгівлею людьми, а також важливим гравцем у врегулюванні придністровської кризи.

 

16 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів