Закарпатець виступатиме на всесвітній універсіаді

Закарпатець виступатиме на всесвітній універсіаді
30 червня студентська збірна України з футболу вирушила до італійського Неаполя, де проходитиме чергова Всесвітня універсіада. Приємно, що в складі студентської збірної й представник закарпатського «Минаю» – Анатолій Нурієв. Перед від’їздом наставник збірної дав інтерв’ю прес-службі ФФУ, в якому дав оцінку закарпатському нападнику.

 

— А хто, на ваш погляд, буде претендувати на роль лідера в нинішній збірній?

— Я дуже сподіваюся, що всі мої підопічні в Неаполі проявлять себе з найкращого боку. Від цього виграють як вони, так і команда. Адже не секрет, що вирішальні матчі студентських збірних відвідують скаути відомих клубів. Робіть висновки...

— Пригадується, раніше ви неодноразово нарікали на те, що керівництву українських команд майстрів не подобається

відпускати своїх гравців до студентської збірної...

— Знаєте, зараз я трохи переглянув свою позицію. Для мене головне — бажання самого футболіста захищати спортивну честь країни на міжнародній арені. На мій погляд, сьогодні в збірній зібрані гравці, які не

— Усе ж цього разу у вас були приємні клопоти, адже майже до самого від'їзду на 20 місць у заявці претендували 26 футболістів. До речі, а чому нападник першолігового «Миная» Анатолій Нурієв з'явився у тренувальному таборі на олімпійській базі в Конча-Заспі тільки перед третім спарингом, з «Оболонню-Бровар»?

— Закарпатець був у основній обоймі, я на нього серйозно розраховував, проте в середині червня в «Минаї» відбулися зміни на тренерському містку, і потрібна була згода нового наставника — Василя Кобіна. Коли він визначився зі своєю позицією щодо Нурієва, Анатолій одразу вирушив до Києва. Своєю яскравою грою в переможних спарингах із командами

майстрів («Десною», «Оболонню-Бровар», «Чайкою») студентська збірна України приємно здивувала фахівців і вболівальників. А ви очікували такої спритності від своїх підопічних?

— Це результат якісної роботи на тренувальних зборах, вдалої селекції. Користуючись нагодою, хочу подякувати президенту Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Івану Крульку, який останнім часом забезпечив нас належними умовами на етапах підготовки, подбав про участь у міжнародних турнірах. Тепер головне — продемонструвати все, що ми вміємо, на Універсіаді в Італії. До речі, у Неаполі мені допомагатимуть Степан Юрчишин та Олексій Яценко.

— Якою інформацією ви володієте про суперників у груповому турнірі — італійців і мексиканців?

— Якщо відверто, то ніякою, бо для студентських збірних характерна постійна ротація складу. Зокрема, у нашій збірній лише львів'янин Тарас Завійський брав участь у попередній Універсіаді в Тайбеї, інші — новачки. Однак, моя перевага в тому, що волею календаря першими вступають у бій господарі й мексиканці. 3 липня я обов'язково побуваю на їхньому матчі і, сподіваюся, дізнаюся про сильні сторони й вразливі місця наших конкурентів. Нагадаю, що з кожної групи до наступного раунду виходять по дві кращі збірні.

— Які завдання поставило керівництво ВФАС перед збірною?

— Про це ми дізнаємося вже безпосередньо перед початком турніру. Ми ж зі свого боку налаштовуємо підопічних на досягнення максимального результату.

Uzhgorod.net

 

03 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів