Чоловікам на замітку: топ обстежень, які вам варто проходити хоча б раз на рік

Чоловікам на замітку: топ обстежень, які вам варто проходити хоча б раз на рік
Збрігайте, щоб не загубити.

 

Фізичний огляд і здача аналізів

Чоловікам рекомендується щорічно відвідувати сімейного лікаря і здавати аналізи, щоб мінімізувати ризик серйозних захворювань і станів, таких як серцево-судинні захворювання, серцеві напади, інсульти і діабет.

Не забудьте про контроль вашого серцевого ритму, артеріального тиску, а також про огляд передміхурової залози. Якщо вам 45 років або більше, у вас надмірна вага або, ваш лікар також повинен перевірити ваш рівень цукру в крові.

Перевірка шкіри

Не варто ігнорувати родимки, які дивно виглядають. Існує декілька ознак того, що у вас може бути рак шкіри — чи його попередник — тому раз у місяць після прийняття ванни або душа оглядайте свою шкіру. Ці самоперевірки дозволили знизити ризик смертності від меланоми більш ніж на 60 відсотків завдяки ранньому виявленню. Ось на що потрібно звернути увагу:

  • асиметрія: одна половина родимки не відповідає другій половині.
  • порядок: межа нерегулярна або нерівна.
  • колір: два або більше різних кольорів, таких як коричневий, чорний, коричневий або червоний колір.
  • розмір: діаметр більше, ніж звичайна гумка олівця.
  • рельєф: піднесеність над рівною поверхнею шкіри.

Перевірки шкіри дерматологами зазвичай не рекомендується (якщо у вас немає сімейної історії чи ви не помітили одну з вищезазначених атипових плям під час самообстеження), але щорічне повторне відвідування лікарем є хорошою «медичною страховкою».

Колоноскопія

Цей скринінг рекомендується з 45 років. Колоноскопія є найбільш поширеним дослідженням товстої кишки, і допомагає виявити рак товстої кишки і інші захворювання.

Лікування зубів

Очі — дзеркало душі, а рот — ворота вашого організму. Оскільки кожна частина нашого тіла пов'язана, стоматологічні огляди повинні бути частиною щорічної рутини.

Тест на зір

Такі обстеження призначені не тільки для тих, хто потребує коригувальних лінз: лікарі також можуть виявити ранні ознаки глаукоми, високого кров'яного тиску і діабету.

Лікарі рекомендують обстеження очей не рідше одного разу в два роки, і частіше, якщо у вас візуально напружена робота чи хобі, сімейний анамнез щодо стану зору або інші проблеми зі здоров'ям, які можуть вплинути на ваші очі, такі як високий рівень холестерину, депресія або тривожність.

Джерело: Ukr.Media

 

14 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів