Чи повернуть громаді Тячівщини незаконно приватизовану землю

На Тячівщині прокуратура вимагає повернути територіальній громаді с. Нижня Апша земельну ділянку вартістю близько 1 млн грн, яку місцевий шахрай незаконно продав у приватну власність

 

Тячівська місцева прокуратура звернулась до Тячівського районного суду із позовною заявою про витребування земельної ділянки площею 0,88 га у с. Нижня Апша, Тячівського району із чужого незаконного володіння та скасування державної реєстрації права власності на землю.

Так, за результатами проведеного досудового розслідування встановлено факт надання у приватну власність 0,88 га комунальних земель на підставі підробленого державного акту на право власності на землю. Вартість ділянки, згідно висновку експерта складає 932 тис грн.

Кримінальне провадження за вказаним фактом відносно закарпатця, який обвинувачується у використанні  завідомо підробленого  документу (за ч.4 ст.358 КК України),  шахрайстві (ч.3 ст.190 КК України) та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч.1 ст.209 КК України) наразі слухається у суді.

Відтак, з метою повернення земельної ділянки, яка незаконно вибула з власності територіальної громади с. Нижня Апша та поновлення прав держави прокуратура звернулась із відповідною позовною заявою до суду.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

15 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів