Навколо Європи з мамою. Пригоди на круїзному лайнері від ужгородки Софії Меренич

Навколо Європи з мамою. Пригоди на круїзному лайнері від ужгородки Софії Меренич
Ви памятаєте, коли востаннє спілкувалися з батьками? Коли запрошували їх на каву? А куди була ваша остання спільна подорож? Зараз подорожі доступні як ніколи, і ми активно цим користуємось. Вихідні у Відні, шопінг в Кошице, вечірки в Берліні, відпустка в Іспанії… Ми часто плануємо закордонні пригоди з коханими, друзями, колегами. А нашим батькам залишається згадувати свої давні відрядження республіками СРСР. Несправедливо, правда?

 

Варош спільно з туристичною агенцією Отакої! Небанальні мандри пише про мега-проект, присвячений подорожам з батьками, де розповідатимуть історії ужгородців, які часто проводять відпустку з мамою чи татом. Мета проекту – надихати вас на планування відпочинку мрії разом з вашими батьками!

Навколо Європи з мамою. Пригоди на круїзному лайнері від Софії Меренич

Ми з мамою святкуємо дні народження з різницею в тиждень. І у нас зявилась чудова традиція: вже чотири роки поспіль в кінці вересня чи на початку жовтня ми вдвох вирушаємо у подорож. Це одночасно і подарунок одна одній, і незабутнє святкування. 

Перша спільна поїздка була у Братиславу та Відень, потім був Стамбул, Північна Італія, а минулого року святкували з розмахом – на круїзному лайнері. 

Все вийшло випадково. Ще навесні я побачила заманливу пропозицію – міні-круїз Середземним морем за 99 євро з людини. Дати ідеально співпадали з нашою щорічною відпусткою. Поки я вмовила маму на цю авантюру, ціна зросла до 120 євро, але це все-одно було занадто круто, і ми таки купили квитки. У цій відпустці ми мали відвідати 4 країни, їхати на авто, летіти літаком, пересідати на автобус, плисти на лайнері, кататися на метро та фунікулері. І все це за 7 днів. Маршрут був такий: Ужгород-Дебрецен-Бергамо-Генуя-Марсель-Барселона-Бергамо-Дебрецен-Ужгород. Тоді я дуже хвилювалася, але все вийшло якнайкраще. 

1

2

3

4

Круїз – це як all inclusive, тільки в 100 разів крутіше

В нашій уяві круїз – це щось недосяжне. Це відпочинок для обраних, який коштує захмарних грошей. А ще нам уявлялось, що на кораблі ходять в вечірніх сукнях та носять діаманти. Ми ж саме таким бачили Титанік!

Насправді, круїз коштує не більше, як літній відпочинок в хорошому готелі. А в період акцій можна вхопити і дуже вигідні ціни. Більшість пасажирів – німці чи британці похилого віку, також багато сімей з дітьми. Зазвичай тут одягаються в шорти, зручну льляну сорочку та та легкі кеди, обовязковий атрибут – сонцезахисні окуляри та панамка. На круїзних лайнерах можна зустріти і росіян, але їх зазвичай чути здалеку за стукотом височенних підборів, також їх виділяє яскравий макіяж та дуже короткі спідниці.

Круїзний лайнер – це ціле місто на воді. Тут сотні кают, десятки ресторанів, басейни, бібліотека, казино, спортзал, баскетбольний та волейбольний майданчики, і навіть власний театр. Є кілька ресторанів, в які ви можете ходити без обмежень – вони працюють як all inclusive і відчинені 20 годин на добу. Такого різноманіття страв ви точно ніде не бачили!

Але найкраще в цьомі мега-готелі на воді, це той факт, що кожного ранку ви прокидаєтеся в новому місті. Близько 8 години ранку корабель швартується в новому порті і у вас є 8-10 годин на те, щоб оглянути місто і повернутися на борт.

Big

Три країни одим махом

Наш круїз тривав три дні і ми з мамою побували в трьох країнах. Стартували в італійському місті Генуя. Великий плюс цього порта – його розташування. Корабель швартується фактично в центрі міста. Не треба нікуди їхати і витрачати час і сили. Вже з борта видно велич і красу цього міста. Італія – вона чарівна, а Генуя взагалі заворожує. 

Наступного дня ми прокинулись в Марселі. Я не мала великих очікувань від цього міста, тому одразу запланувала екскурсію на каланки – середземноморські фіорди. Але через сильний вітер всі екскурсії відмінили, і ми таки прогулялися Марселем. І це місто перевершило всі сподівання! Дуже чисте та доглянуте, з чудовою архітектурою і неймовірними церквами. Вітер дув в спину і ми без особливих зусиль вилізли на пагорб, який увінчує церква Notre-Dame de la Garde. Вона особлива тим, що все оздоблення її на тему моря. Замість ікон тут картини кораблів в шторм, лампадки у формі якорів, і т.д. А ще, з пагорба чудовий вид на бухту. В той день було настільки вітряно, що ми дійсно бачили хвилі навіть з такої висоти. 

Світанок третього дня ми зустрічали на палубі, спостерігаючи, як наш лайнер швартується в порту Барселони. Це була наша кінцева зупинка, але ми не поспішали повертатися в Ужгород, тому орендували тут квартиру ще на 4 дні. За весь цей час ми кілька разів скупалися в морі на одному з кращих пляжів Європи, побачили безліч архітектурних шедеврів, відвідали Палац Гуель, поїли екзотичних фруктів на ринку Бокерія, і ще багато всього. 

5

6

7

8

Подорожі з мамою

У нас з мамою дуже хороші стосунки. Тим більше, ми живемо в одному домі, і постійно спілкуємось. Але подорож – це зовсім інше. Це пригода, це виклик, це враження. 

Я постійно згадую її обличчя, коли вона бачить щось нове і незвичайне. Цей захват в її очах. Вона ніколи так не тішиться, коли приготує смачний борщ, або виростить баклажани на власному городі. Вона ніколи не повертається такою щасливою з роботи. 

Саме тому, я розумію, наскільки це важливо для неї і для мене. Цей один тиждень в році – це час для нас двох, коли ми разом радіємо купанню в морі з прекрасним видом на Чінкве Терре і грозове небо; коли наш літак запізнюється, а ми разом переживаємо, чи встигнемо на пересадку і чи взагалі потрапимо в той день додому; коли п’ємо вино і закушуємо пастою з морепродуктами на терасі сімейного італійського ресторанчика; коли нас пригощають несамовито смачним рахат-лукумом на Гранд Базарі у Стамбулі. Ви уявляєте, скільки вражень і спогадів дає нам кожна така подорож? Я хочу повторювати такі моменти ще і ще!

9

10

11

12

Саме тому, Отакої! Небанальні мандри та Варош закликають вас подорожувати з батьками і розділяти з ними ці емоції!

Софія Меренич,

Varosh

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів