Юрій Бухлак: «Чоловічі «Карпати» боротимуться за золото як в Україні так і в Словаччині»

Юрій Бухлак: «Чоловічі «Карпати» боротимуться за золото як в Україні так і в Словаччині»
Чемпіон України з гандболу в вищій лізі серед чоловіків ГК «Карпати» вже вийшов з відпустки й розпочав підготовку до нового сезону. Тож про плани та завдання на сезон цікавився у віце-президента обласної федерації футболу та за сумісництвом тренера команди Юрія Бухлака.

 

Юрію Михайловичу, як команда розпочала готуватися до старту нового чемпіонату?

- Зібралися 12 серпня в Ужгороді,  і з того часу займаємося загальнофізичною підготовкою в межах міста. Вже з наступного тижня (з 26 серпня) перейдемо тренуватися в зал.

- Кадрові зміни в команді суттєві в порівнянні з минулим сезоном?

- Так лави «Карпат» відчутно змінилися – кілька гравців завершили свої виступи, зокрема один із наших гандболістів Анатолій Костюх став народним депутатом України. Сподіваюся, його діяльність у Верховній Раді піде на користь вітчизняному гандболу та спорту загалом. Ще кілька гравців через зайнятість за основним місцем роботи, так як наша команда не професійна, були змушені  завершити активні виступи за «Карпати». Проте, маємо й хорошу заміну, до нас прийшли п’ятеро новачків, які стали студентами ужгородського національного університету та місцевого училища. Ці хлопці мають хорошу школу за спиною й вони підсилять «Карпати» в новому сезоні. Ще один вихованець нашої СДЮСШОР Даніель Беке також долучиться до «Карпат». Відмічу, що до нас мають бажання приїхати чимало гравців, тож продовжуємо селекційну роботу в цьому напрямку.

У зв’язку з такими кадровими перетурбаціями, якими будуть завдання на сезон?

- Завдання незмінні – знову боротимемося за чемпіонство в вищій лізі, також братимемо участь у кубку країни.  Більше того, у новому  сезоні ми стартуємо одразу в двох чемпіонатах – українській вищій лізі та словацькій першій лізі, змагатися в якій  вже розпочнемо 6 вересня. Домашньою ареною «Карпат» в чемпіонаті Словаччини стане арена в м. Кошице,  де керівництво місцевого гандбольного клубу безкоштовно надало нам зал, тож будемо й тут показувати свою силу й спробуємо поборотися ще й за титул кращої команди першої словацької ліги. Звісно, за умовами участі в тамтешньому чемпіонаті в разі, якщо «Карпати» стануть переможцями, то не претендуватимуть на підвищення в класі до словацької екстра-ліги (аналог української супер-ліги). Але мене радує те, що матимемо не 18 матчів, як було торік, а 34, це саме та кількість, яка дозволить підтримувати команду в хорошій функціональній готовності та ігровому тонусі. Дуже добре, що 9 словацьких команд розділені на дві групи за географічним принципом, і найдальший наш виїзд – це відстань у 180 кілометрів. До прикладу, в Україні – виїзд в Суми, Дніпро, Полтаву це біля 1000 кілометрів.

Не розглядали варіант виступів у вітчизяній суперлізі?

- Відверто розглядали, але система змагань у суперлізі зовсім нам не підходить. На відміну від  жіночої суперліги, де грають одразу по два матчі, у чоловічій проводять всього по одну гру. А так як переважна більшість команд суперліги  знаходяться в східній частині країни, то нам доведеться практично «жити» в потязі. Хоча нас хотіли бачити в суперлізі провідні українські гранди – запорізькі  ЗТР та «Мотор». Ми  надали рекомендації федерації щодо зміни системи змагань, але поки все залишається без змін, тому вирішили продовжити грати в першій лізі. Якщо ж федерація, яка, на мою думку, дещо «відірвалася» від реального стану гандболу в країні змінить систему змагань, а ми будемо цього домагатися вже й за допомогою нашого народного депутата, то наступного сезону цілком ймовірно заявимося в суперлігу.

Як віце-президент федерації гандболу Закарпаття, який стан речей з жіночим футболом?

- Суперлігові жіночі «Карпати» також зазнали суттєвих кадрових змін – розташування команди залишили ряд досвідчених гандболісток – Ганна Лезінська завершила ігрову кар’єру, Анастасія Мелекесцева,  Наталія Шипляк перейшли до львівської «Галичанки»,  Ганна Гававка продовжить виступи в Угорщині. Проте, маємо хорошу позитивну динаміку  у розвитку другої команди «Карпати», котра виступає у жіночій вищій лізі. Завдяки активній підтримці  з боку тячівського міського голови Івана Івановича Ковача у новому сезоні ця команда проводитиме свої поєдинки у Тячеві, де є якісна арена й цілком ймовірно, що ці «Карпати» вже стануть тячівськими , а не ужгородськими. А в недалекій перспективі маю надію може побачити команду «Карпати» (Тячів) уже в жіночій суперлізі.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів