Додати перцю: як готують паприку на Закарпатті (ФОТО)

Раніше в'язанки червоного перцю можна було побачити майже на кожному подвір'ї. Зараз все менше людей займаються виготовленнім прянощів.

Перці дозрівають


Окрім важкої праці в полі, перець після збору врожаю потрібно зв'язати і ретельно висушити.

Лясло Молнар у себе на подвір'ї. Щороку він виготовляє близько 200 кілограмів паприки
На цьому етапі багато тонкощів: це і стала температура, і добре провітрювання.

Марія Балінт демонструє в'язанку перцю

Спочатку перець сушиться на свіжому повітрі, згодом переноситься в спеціальну кімнату з температурою 25-28 градусів (тут він витримується щонайменше 10 днів).
Перці в мішках




Перець сушиться на подвір'ї Гейзи Товта




80-річна Моргіта нанизує перець на нитку для сушки

Далі руками вже висушений перець ламається на дрібні шматки і відправляється до спеціального млина. Так народжується паприка.


Ірина Ур нанизує перець у себе подвір'ї


Фото Сергія Гудака
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Які штами грипу циркулюватимуть в Закарпатті, чи зафіксовані вже випадки і коли чекати на епідемію
- Серйозна розмова: як українським батькам навчити дітей розуміти свої права
- Кожна дитина важлива - "Дорога життя" в Ужгороді доводить це вже 26 років
- Результати НМТ 2025: з якими предметами найкраще впоралися закарпатські вступники
- «Бограч-index» – серпень 2025: за місяць ціни за продукти змінилися на - 11%
- Нацпарк «Синевир» – домівка для понад 30 врятованих бурих ведмедів
- Унікальне видання - за донат: Федір Шандор пропонує поповнити бібліоколекції виданням "Мілітарна хроніка Закарпаття"
- На Закарпатті найгірші результати НМТ з української мови та математики, але найкращі – з хімії
- “Від зерна до хліба”: урожай пшениці вже вдруге зібрала закарпатка Аліса Смирна з дітьми
- У Карпатському біосферному заповіднику зафіксували рідкісного червонокнижного птаха
- Прийшли понад 200 людей: у Закарпатській обласній станції переливання триває місячник донорства крові
- Жива історія: на Закарпатті досі працює автентичний водяний млин
- Єдиний в Україні: пілотний проєкт підтримки військових після фронту працює для 128-ї бригади
- В лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові 1-, 3+ та 4+ групи
- У лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові
- Весна в Ужгороді змінює фарби — сакури вже відцвіли, але краса не зникає
- Батько написав про полеглого сина: В Ужгороді презентували унікальне видання – книгу «Доброволець»
- Рожева весна на тарілці: в Ужгороді створили сакура-меню зі справжніми квітами
- Сьогодні - Вербна неділя
- Сакура в кадрі: благодійний фотоконкурс стартував в Ужгороді

До цієї новини немає коментарів