В Ужгороді відкриють Школу гончарства. Яка вартість навчання і для кого це?

В Ужгороді відкриють Школу гончарства. Яка вартість навчання і для кого це?
До участі в Школі гончарства запрошуємо всіх охочих дітей та дорослих віком від 5 років, які б хотіли дізнатися про традиції виготовлення керамічного посуду на Закарпатті, а також спробувати себе в одному з найдавніших ремесел – гончарстві.

 

Заняття в Школі гончарства проводитимуться щосуботи. Загалом буде проведено 5 занять, а по закінченню Школи кожен її учасник отримає два вироби, виготовлені власноруч: елемент традиційного закарпатського посуду та авторський виріб. Гончарству навчатиме майстриня з Іршавщини – Марія Полянко. Вартість одного заняття 200 грн. (40 грн. – вхідний квиток до музею, 160 грн. – послуги майстрині).

Заняття розпочнуться 21 вересня і проходитимуть у гончарній майстерні скансену згідно наступного плану:

- заняття 1. Зв'язок на тисячі років. Подорож історією глини в житті людей, від первісних часів до сьогодні. Основи кераміки.

- заняття 2. Торкнутись коренів. Знайомство із закарпатським традиційним гончарством. Основи гончарної майстерності.

- заняття 3. Якщо форма – це тіло, то декор – душа! Тут учасники дізнаються і спробують різні методи декорування, після чого вироби будуть випалені.

- заняття 4. "А чому в духовці не можна запекти?". Глазурування робіт, підготовка до другого випалу. Трохи теорії по технології випалу і керамічні печі + ліпка окарин.

- заняття 5. Підсумок. Учасники забирають свої вироби після другого випалу. Урок імпровізація, бесіда про різні техніки і відповідь на питання.

Тож поспішайте стати учасником Школи гончарства. Для цього необхідно тільки зареєструватися за посиланням https://docs.google.com/…/1aDb5EU6cT0MRcy0doSsjqBsmRS…/edit….

Заявки приймаються до 20 вересня.

 

Джерело: Ужгородський Скансен

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів