В Ужгороді відкриють Школу гончарства. Яка вартість навчання і для кого це?

До участі в Школі гончарства запрошуємо всіх охочих дітей та дорослих віком від 5 років, які б хотіли дізнатися про традиції виготовлення керамічного посуду на Закарпатті, а також спробувати себе в одному з найдавніших ремесел – гончарстві.
Заняття в Школі гончарства проводитимуться щосуботи. Загалом буде проведено 5 занять, а по закінченню Школи кожен її учасник отримає два вироби, виготовлені власноруч: елемент традиційного закарпатського посуду та авторський виріб. Гончарству навчатиме майстриня з Іршавщини – Марія Полянко. Вартість одного заняття 200 грн. (40 грн. – вхідний квиток до музею, 160 грн. – послуги майстрині).
Заняття розпочнуться 21 вересня і проходитимуть у гончарній майстерні скансену згідно наступного плану: - заняття 1. Зв'язок на тисячі років. Подорож історією глини в житті людей, від первісних часів до сьогодні. Основи кераміки. - заняття 2. Торкнутись коренів. Знайомство із закарпатським традиційним гончарством. Основи гончарної майстерності. - заняття 3. Якщо форма – це тіло, то декор – душа! Тут учасники дізнаються і спробують різні методи декорування, після чого вироби будуть випалені. - заняття 4. "А чому в духовці не можна запекти?". Глазурування робіт, підготовка до другого випалу. Трохи теорії по технології випалу і керамічні печі + ліпка окарин. - заняття 5. Підсумок. Учасники забирають свої вироби після другого випалу. Урок імпровізація, бесіда про різні техніки і відповідь на питання. Тож поспішайте стати учасником Школи гончарства. Для цього необхідно тільки зареєструватися за посиланням https://docs.google.com/…/1aDb5EU6cT0MRcy0doSsjqBsmRS…/edit…. Заявки приймаються до 20 вересня.
Джерело: Ужгородський Скансен
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Звільнився з армії – і через місяць повернувся знов: історія військового зі 101 бригади ТрО Закарпаття
- "Я не вважаю це героїчним вчинком": ужгородка Крістіна Петрулич розповіла про нагороду "Герой-рятувальник року"
- Прикордонник «РЕМ». Василь Сідун із Дубрівки посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню
- "Я зрозумів, що таке бойові виїзди після того, як нас обстріляв російський танк". Історія бійця 128 бригади Андрія
- «Кожна вагітність для нас — диво»: Ганна Палагусинець про програму лікування непліддя
- Закарпатська академія мистецтв – осередок, де формують агентів культурних змін
- "Коли ти отримав зір повторно, ти дивишся на цей замилений світ інакше": інтерв'ю з ветераном війни Михайлом Філоненком
- Був художником – став військовим. Олег з Ужгорода навіть у війську продовжує творити
- «Моїм рідним було б ганьба, якби я став ухилянтом…» Історія бійця 128 бригади Віталія
- Правова підтримка ветеранів: які питання найбільше турбують захисників після війни
- Змінити символи війни на обереги: ужгородський скульптор створює прикраси з гільз
- Вийшло третє доповнене видання "Ужгород відомий та невідомий"
- 94 дні, чотири пари взуття і майже 400 тисяч гривень: історія благодійного походу Артема Єрохіна
- "Усе накопичується – втома, загиблі товариші... Але про СЗЧ навіть не думаю". Історія бійця, який відвойовував Херсонщину
- «Наші рідні вірять, що ми повернемося з війни, тому моя головна місія – максимально зберегти людей…» Історія бійця 128 бригади Андрія
- Вечір в Ужгороді зі шпигунами та секретами
- «Не люблю хвалитися, як знищую ворога, мені важливіше рятувати товаришів…» Історія бійця 128 бригади Василя
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у вересні 1925-го
- "Дуже радий, що туди потрапив": військовий Луганського прикордонного загону Елмар Цап розповів про службу
- Відомий кондитер Валентин Штефаньо започаткував дипломатичні гастроекскурсії

До цієї новини немає коментарів