В Ужгороді відкриють Школу гончарства. Яка вартість навчання і для кого це?

До участі в Школі гончарства запрошуємо всіх охочих дітей та дорослих віком від 5 років, які б хотіли дізнатися про традиції виготовлення керамічного посуду на Закарпатті, а також спробувати себе в одному з найдавніших ремесел – гончарстві.
Заняття в Школі гончарства проводитимуться щосуботи. Загалом буде проведено 5 занять, а по закінченню Школи кожен її учасник отримає два вироби, виготовлені власноруч: елемент традиційного закарпатського посуду та авторський виріб. Гончарству навчатиме майстриня з Іршавщини – Марія Полянко. Вартість одного заняття 200 грн. (40 грн. – вхідний квиток до музею, 160 грн. – послуги майстрині).
Заняття розпочнуться 21 вересня і проходитимуть у гончарній майстерні скансену згідно наступного плану: - заняття 1. Зв'язок на тисячі років. Подорож історією глини в житті людей, від первісних часів до сьогодні. Основи кераміки. - заняття 2. Торкнутись коренів. Знайомство із закарпатським традиційним гончарством. Основи гончарної майстерності. - заняття 3. Якщо форма – це тіло, то декор – душа! Тут учасники дізнаються і спробують різні методи декорування, після чого вироби будуть випалені. - заняття 4. "А чому в духовці не можна запекти?". Глазурування робіт, підготовка до другого випалу. Трохи теорії по технології випалу і керамічні печі + ліпка окарин. - заняття 5. Підсумок. Учасники забирають свої вироби після другого випалу. Урок імпровізація, бесіда про різні техніки і відповідь на питання. Тож поспішайте стати учасником Школи гончарства. Для цього необхідно тільки зареєструватися за посиланням https://docs.google.com/…/1aDb5EU6cT0MRcy0doSsjqBsmRS…/edit…. Заявки приймаються до 20 вересня.
Джерело: Ужгородський Скансен
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- "Мені на позиції не потрібен такий, що не боїться. І боягуз не потрібен". Щоденник піхотинця, родичі якого служать в армії РФ
- Христина Керита: «Життя у мене видалося складним, але я не нарікаю»
- «Після того, як ми «прокосили» ворожу посадку «Шилкою», наші штурмовики зайшли туди майже без опору…» Історія бійця 128-ї бригади
- АТО, “Азов”, 11,5 місяців полону і повернення на службу. Історія бойової медикині, ужгородки Галини Зайцевої
- Реставрував найстаріший орган України: як закарпатець Шандор Шрайнер понад 15 років обслуговує музичні інструменти
- «Смак Ужгорода»: кулінарні картки з рецептами страв, які зможе приготувати кожен
- Мріє повернутися у звільнений Маріуполь: Кіра Обединська про поранення, вивезення у ДНР і нагороду "Майбутнє України"
- «Я виріс тут, знаю всі місця з дитинства, тут живуть мої рідні – це моя земля. Тому мені є за що воювати…» Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у травні 1925-го
- Фільм закарпатця Дмитра Грешка “Дівіа” змагатиметься за Кришталевий глобус
- Розвідник "Азіат". Загиблий Герой із Ужгорода, головний сержант Віктор Кущик нагороджений трьома орденами "За мужність"
- «Я й від ФПВ тікав на швидкості 120 кілометрів, й під скиди потрапляв, і на протитанковій міні підривався… Але далі їжджу й ніколи не панікую!» Історія бійця 128-ї бригади Анатолія
- Інклюзивна кав’ярня “Янгол” святкує першу річницю: з якими викликами зіштовхнулися в роботі
- «На позиції мені не потрібен боєць, котрий нічого не боїться, бо він перший загине. І боягуз не потрібен…» Історія бійця 128 бригади Анатолія
- Пекар, який став мінометником. Історія бійця 156-ї окремої механізованої бригади з позивним «Мадяр»
- Василь Мирявчик: «Я би хотів, щоб люди були добрішими до людей із інвалідністю»
- «Я захищаю свою сім’ю, щоб жодна падла не прийшла й не сказала, що мій будинок уже його…» Історія бійця 128-ї бригади Михайла
- Олександра Козоріз: "Слово, до якого підходиш навшпиньки, віддячить рясно"
- «В дитинстві я лазив на стрімкі скелі за едельвейсами, а тепер ношу едельвейс на шевроні нашої бригади…» Історія Степана, бійця 128-ї бригади
- Археологи завершили розкопки у Мукачівському замку "Паланок". Знайшли унікальні артефакти (ФОТО, ВІДЕО)
До цієї новини немає коментарів