Лемківська ватра: колоритний фест «запалив» емоції на Перечинцині

Лемківська ватра: колоритний фест «запалив» емоції на Перечинцині
Колоритний фест однієї із популярних етнічних груп цими днями традиційно «запалив» емоціями на Перечинцині.

 

Етнографічний захід, організований «Товариством лемків» регіону, феєрично вибухнув у туристичному селі Ворочево, із багатими народними звичаями і традиціями.

Гостинна «ватра» і цього разу об’єднала багато людей на стадіоні села. Піснями і танцями «розпалювали» традиційну фестову атмосферу. Гостей розважали найкращі колективи району та виконавці художньої самодіяльності.

Меню урочистостей було зі смаком. Упродовж запального дійства на тертої глибинки відбулося чимало цікавого: майстер-класів із народних ремесел, розмаїтих ігор та забав. А, зокрема, на гостей очікували і ряд спортивних змагань від учасників заходу.

Іскоркою фестивалю був традиційний конкурс «Міс Лемківчанка».

Обов’язковим дрес-кодом і пропуском на урочистості мала бути вишиванка – символічний український одяг, популяризують котрий уже віддавна і за кордоном. До речі, «Лемківську ватру» запалюють українці і на чужині, зберігаючи віддавню традицію.

Частували гостей калачами та іншою смачною випічкою домашнього виробництва. Ну, а дегустація лемківських страв – одна із важливих умов народного дійства.

У ході урочистостей було організовано і благодійну акцію допомоги потерпілій подружній парі із Закарпаття – Наталії Осман та її чоловіку. Долучитися до акції мали змогу усі небайдужі.

Організатори дійства подбали і про захід, і про учасників, і гостей «Лемківської ватри». А отже, було обдумано усі необхідні деталі, зокрема і щодо руху автобусів, які і мали безкоштовно доправити охочих до місця однієї із важливих подій на Закарпатті.

Народні гуляння вдалися. Не обійшлося, певна річ, і без фото на пам'ять. Еко-фотозони були до снаги і малечі й дорослим.

Мирослава Головнич

ua-reporter.com

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів