Топ шкідливих звичок у догляді за собою, які варто уникати

Топ шкідливих звичок у догляді за собою, які варто уникати
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Маска для обличчя з наповнювача для котячого туалету

Ось вже дійсно, чим тільки не намастить жінка обличчя в ім'я краси. Американська б'юті-блогериня Мішель Хан впевнена, що кращі маски для обличчя виходять з... наповнювача для котячого туалету. Рецепт простий: потрібно розбавити водою невелику кількість наповнювача, додати пару крапель алое, нанести на обличчя на 15 хвилин.

За словами шанувальників маски, шкіра після неї м'яка і гладка, а пори звужені. Правда, для маски підійдуть не всі наповнювачі, а тільки на основі бентонітової глини (ця різновид глини входить до складу багатьох засобів для догляду за обличчям і тілом). Тільки уявіть, віддавши кілька гривень за упаковку котячого туалету, ви станете володаркою 5 кілограмів натурального косметичного продукту! Але не варто бігти в зоомагазин. Дерматологи застерігають: крім корисної глини, засоби для котячого туалету часто містять бентоніт і діоксид кремнію, які зневоднюють шкіру.

Канцелярський клей проти чорних крапок

Це навіть звучить жахливо! І тим не менш у цього методу боротьби з акне чимало прихильниць в Мережі. Щоб позбутися від чорних крапок, дівчата радять розвести канцелярський клей у воді, нанести отриману маску на обличчя, почекати, поки вона підсохне, і зняти «плівкою». Логіка в цьому, безумовно, присутня: до клейкої плівки цілком можуть «прилипнути» забруднення, які забивають пори. Але! Канцелярський клей не призначений для нанесення на шкіру! Алергічна реакція — найменше, чим може загрожувати шкірі подібний б'юті-експеримент.

Твердий дезодорант проти жирного блиску

Ще один лайфхак від сучасних б'юті-експертів: позбавитися від жирного блиску в Т-зоні і домогтися матового ефекту допоможе твердий дезодорант. Обробити блискучі поверхні дезодорантом і зекономити на матуючих серветках. Хочемо вас засмутити, цей трюк не спрацює. Завдання дезодорантів — контролювати потовиділення і усувати неприємні запахи, впоратися з жирним блиском в Т-зоні їм, на жаль, не під силу. Так що матуючі серветки — вам у допомогу.

Зубна паста проти прищів

Одна з улюблених порад: з'явився прищик — потрібно припекти його зубною пастою! Чули про таке? Поспішаємо вам повідомити, що цей лайфхак теж не працює. Зубна паста безсила проти прищів. Є шанс, що запалення трохи підсохне, але ще більш ймовірно, що ви пересушите шкіру на цьому місці і отримаєте подразнення у вигляді червоної плями, яка лущиться.

Туш для вій в якості рідкої підводки

Закінчилася рідка підводка? Не біда! Занурте тонкий пензель у туш для вій і підведіть очі. Такий лайфхак пропонує один з популярних жіночих форумів. Хочемо вас засмутити: нічого не вийшло. Причина банальна: у туші зовсім інша формула і куди більш густа консистенція, ніж у підводки.

Щипці для вій для ідеальних стрілок

Мрієте навчитися малювати ідеально рівні стрілки? Забудьте про майстер-класи! Візьміть щипці для завивки вій, щедро нанесіть на них чорний олівець, притуліть впритул до верхньої повіки і — вуаля! Отримайте ідеальну лінію підводки! Насправді, результат жахливий! Стрілка (хоча це складно назвати стрілкою) виходить масивною, кривою і липкою.

Кукурудзяне борошно замість сухого шампуню

Що робити, якщо волосся «не першої свіжості», а часу на миття голови немає? Правильно, скористатися сухим шампунем. Але наші улюблені мережеві б'юті-експерти вважають сухий шампунь безглуздою тратою грошей. Навіщо? Адже є кукурудзяне борошно! Нанесіть трохи борошна на волосся (трохи більше на прикореневу зону), розподіливши по всій довжині — і готово! Можете не мити голову ще пару днів.

Начебто логічно: борошно абсорбує жир, волосся будуть виглядати свіжими. Але! Раптом на вулиці або в приміщенні буде спекотно, потові залози почнуть працювати активніше, борошно з'єднається з рідиною і вийде клейка маса? Уявляєте, як ви будете виглядати з «млинцем» на голові?

 

Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів