Беріть на замітку: користь реп'яхової олії для волосся

Беріть на замітку: користь реп'яхової олії для волосся
Зберігайте, щоб не загубити.

 

У чому ж користь реп'яхової олії

Натуральна реп'яхова олія — просто вітамінна бомба! В ній у великих кількостях містяться вітаміни А, В, С і Е, мікроелементи-кальцій, залізо, мідь, хром, дубильні речовини, стеаринова і пальмітинова кислоти, природний інулін.

Такий щедрий склад позитивно позначається на тканинах людського організму — підвищує захисні функції шкіри, покращує ліпідний обмін і місцевий імунітет. Так що реп'яхову олію цілком можна використовувати для догляду за шкірою обличчя, шиї, декольте і навіть чутливої шкіри повік. Її можна використовувати як самостійний засіб, так і в суміші з кремом. У народній медицині це масло, вироблене з кореня лопуха, використовується для загоєння ран, лікування вугрової висипки і екземи.

А реп'яхова олія для волосся — це стовідсотковий хіт догляду! Стільки позитивних відгуків не отримував напевно ще ні один засіб. Його переваги — простота використання, невисока ціна і негайний результат. Від якісної натуральної реп'яхової олії (читайте склад, її підробляють і розбавляють) волосся стають міцнішими і густішими.

Реп'яхова олія для росту волосся — засіб номер один! Вона не тільки зупиняє випадання, але й активізує ріст сплячих волосяних фолікулів. А крім того, володіючи протимікробною дією, нерідко заодно лікує шкіру голови, позбавляючи від лупи і сверблячки.

Як використовувати реп'яхову олію для волосся

Масло в чистому вигляді потрібно нанести на коріння масажними рухами. Залишити на волоссі на кілька годин або цілу ніч. Потім старанно змити шампунем. Чиста олія може дещо жирнити волосся, так що не варто робити таку маску перед якою-небудь важливою зустріччю.

Реп'яхову олію з червоним перцем також можна нанести на волосся. Олія з такою добавкою продається готове в аптеці. Також засіб легко зробити вдома змішавши настоянку червоного перцю з реп'яховою олією 1 до 1. Чому реп'яхова олія з червоним перцем користується популярністю? Бо перець викликає прилив крові до шкіри голови, поліпшуючи роботу олії. Однак такий засіб підходить далеко не всім. після застосування засобу придивіться до свого волосся: якщо вони стали тьмяними — засіб вам не підходить.

Маски з реп'яховою олією

Рецептів досить багато: з ефірними оліями, яєчним жовтком, тертою цибулею або медом. Маски наносяться на волосся масажними рухами від коріння і по всій довжині волосся. Для посилення лікувального ефекту можна обернути волосся поліетиленовим пакетом і рушником. Ось найпопулярніші з них:

Маска для росту волосся

  • Змішайте 3 ст. ложки реп'яхової олії, 1 ч. ложку перцевої настоянки (або гірчичного порошку), 3 ч. ложки кондиціонера для волосся і пару крапель ефірної олії.
  • Нанесіть суміш на корені волосся і шкіру голови і залиште на 1 годину.

Маска від лупи

  • Змішайте 2 ст. л. реп'яхової олії і 1 ч. л. соку алое.
  • Нанесіть суміш на шкіру голови і залиште приблизно на годину, а потім можете змити.

Маска для жирного волосся

  • Змішайте 2 ст. ложки кефіру, 2 ст. ложки персикового масла, 3 ст. ложки реп'яхової олії і кілька крапель ефірної олії лаванди.
  • Масажними рухами втріть цю суміш у шкіру голови і залиште маску приблизно на годину, а потім змийте.

Зволожуюча маска

Мед і жовток — відмінні зволожувачі, а з реп'яховою олією вони створюють ідеальне живильне тріо.

  • Змішайте 2 ст. л. підігрітої реп'яхової олії, 1 ст. ложку меду і 1 яєчний жовток.
  • Нанесіть суміш на шкіру голови і по всій довжині волосся. Потримайте годину, а потім змийте.

Маска для блиску волосся

Відмінна маска, яка змусить ваші локони сяяти. Тільки радимо використовувати її брюнеткам, світле ж волосся какао може забарвити.

  • Змішайте 2 ст. ложки какао і трохи теплого молока, щоб вийшла консистенція сметани.
  • Додайте 1 ст. ложку реп'яхової олії і втріть отриману суміш у шкіру голови і по всій довжині волосся.
  • Залиште приблизно на годину, а потім змийте з шампунем.

Змивати маску з реп'яховою олією краще шампунем для жирного волосся, а при полосканні додавати у воду оцет або лимонний сік.

Купити реп'яхову олію або готові маски і тоніки з нею можна в будь-якій аптеці або косметичному магазині. Коштує таке щастя від 20 грн (за невелику пляшечку чистої олії) і до безкінечності (деякі набори олії і масок дуже дорогі). І якщо раніше реп'яхова олія позиціонувалася як виключно жіночий продукт, то зараз у продажу з'явилася і реп'яхова олія для бороди. Так що якщо хочете побалувати свого чоловіка — прикупіть йому такий засіб. Ну і про себе не забудьте. Шовковистого вам волосся!

Джерело: Укрмедіа

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів