Ужгород приєднався до Міжнародної хартії відкритих даних. Що це і чого очікувати?

Ужгород приєднався до Міжнародної хартії відкритих даних. Що це і чого очікувати?
Міжнародна хартія відкритих даних — це міжнародна ініціатива, що сприяє співпраці, прийняттю та реалізації спільних принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі. На сьогодні до Хартії долучилися вже 9 українських міст.

 

Ужгород теж стає частиною єдиного європейського інформаційного простору і ще більше наближається до інтеграції з Євросоюзом. Планується ужгородські дані автоматично, як і дані країн ЄС, публікувати на European Data Portal. Портал містить понад 860 тис наборів даних, що охоплюють 35 країн і 78 місцевих та національних порталів. Це сприятиме іміджу Ужгорода, оскільки публікація наборів даних на European Data Portal – потужний сигнал про відкритість діяльності міста на рівні європейських міст, а по-друге – підвищення інвестиційної привабливості. Європейські компанії зможуть використовувати відкриті дані для отримання більш детальної інформації для аналізу бізнес-потенціалу нашого міста.

На прикладі міст України, які вже приєдналися до Міжнародної хартії відкритих даних, можна говорити про отриманий економічний ефект. Так, в одному з таких міст після перенесення даних про виїзну торгівлю та розміщення МАФів на е-сервісах місто отримало додатковий дохід від легалізації незаконних об’єктів. Мешканці міста переглядають мапи і якщо торгівля є, а на мапі офіційні дані відсутні, інформують відповідні служби. Але найголовніший ефект – мешканці відчувають, що можуть впливати на непрозорі процеси, можуть вирішувати проблеми та робити життя у місті комфортнішим.

 

Джерело: Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів