На Закарпатті вітали Петра Матія із півстолітнім ювілеєм його творчості (ФОТО)

На Закарпатті вітали Петра Матія із півстолітнім ювілеєм його творчості (ФОТО)
В Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбувся концерт, в рамках якого український співак, педагог, композитор, соліст Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Петро Матій відзначив 50-річчя творчості та 41 рік праці у цьому начальному мистецькому закладі.

 

Привітати  Петра Петровича прийшли: заступник голови облради Петро Грицик, заслужений працівник культури України Василь Габорець, художній керівник і диригент Державного заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук, рідні, друзі та вихованці маестро.

У своєму вітальному слові Петро Васильович відзначив  неповторний баритон Петра Петровича,  у репертуарі якого  пісні, романси, оперні арії та навіть цілі оперні партії. А улюблена пісня краян «Верховино, мати моя» супроводжує його  всюди, де б не виступав. Петро Грицик від імені голови обласної ради Михайла Рівіса, усього депутатського корпусу та від себе особисто щиро пoбажав імениннику міцного здоров’я, щастя, оптимізму, невичерпної енергії, невпинного руху вперед до нових творчих успіхів. Та виконав приємну місію й вручив Петру Матію Почесну грамоту обласної ради за значний особистий внесок у збереження та популяризацію української пісенної спадщини, розвиток культури та мистецтва, збагачення творчого потенціалу обдарованої молоді, популяризацію народного фольклору краю та з нагоди 50-річчя творчої діяльності.

На святковому вечорі талановитий музикант виконав пісні, до яких музику написав сам. Наголошувалося, що Петро Матій активно популяризує місцевих композиторів і поетів, зокрема Д.Задора, В.Густі, Ю.Шипа, В.Габорця та ін.

Виконавчий апарат облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів