Вікторія Гойс-Шайбакова: Завдання – потрапити до фінальної частини чемпіонату з гандболу

Вікторія Гойс-Шайбакова: Завдання – потрапити до фінальної частини чемпіонату з гандболу
Уже другий сезон поспіль у вищій лізі чемпіонату України з гандболу виступає команда СДЮСШОР «Карпати». Тож про виступи у сезоні минулому та результати в поточному довідувався у директора спортивної дитячо-юнацької спеціалізованої школи олімпійського резерву з гандболу «Карпати» Вікторії Гойс-Шайбакової.

 

– Пані Вікторіє, що вдалося чи не зовсім досягти в минулому сезоні, та які завдання ставите перед командою в поточному  чемпіонаті?

– У минулому чемпіонаті наша команда була дебютантом вищої ліги, тож п’яте місце серед одинадцяти команд, яке посіли «Карпати»  за підсумками виступів вважаю пристойним результатом, як на новачків. У цьому ж сезоні провели чотири тури, були перемоги, нічиї та  поразки, тож нині з 7-ма очками йдемо на третій сходинці в своїй групі серед п’яти команд. Фаворитом нашої групи є команда тернопільського «ТНЕУ- Енерго», в матчах з якою минулих вихідних поступилися в рідних стінах. Хоча, в першій зустрічі ми доволі добре протистояли тернопільчанкам, навіть, після першого періоду вели в рахунку, та й у другому періоді мали перевагу в 2-3 м’ячі. Однак, досвід команди гостей таки відбився на грі й вони зуміли переломити хід зустрічі та здобути перемогу. А от, уже в другому матчі нашим дівчатам забракло фізичних кондицій грати на рівні з суперником, та й кадрові проблеми далися взнаки, практично вся захисна ланка нашої команди випала через травми, через брак гравців на поле, навіть, змушена була вийти головний тренер юних «карпатівок» Діана Беке. Однак, поступилися і в другому матчі. Щодо завдань, то ставимо ціль – поборотися  за вихід до фінальної частини чемпіонату, тобто будемо конкурувати за перше-друге місце в своїй групі  з львівською «Політехнікою» та тернопільскиим «ТНЕУ-Енерго», які станом на сьогодні йдуть попереду нас. Задля цього будемо підсилюватися й сподіваюся це відіб’ється на грі та результатах наших дівчат.

–  Які зміни відбулися в команді у порівнянні з минулим чемпіонатом?

–  У СДЮСШОР «Карпати» практично повністю змінився склад команди, адже деякі дівчата 2002/2003 р.н, які виступали в наших лавах торік нині вже продовжують грати у основному складі суперлігових «Карпат», інші поїхали в сусідню Угорщину до кішвардської «Варди», деякі припинили займатися гандболом. Філософія нашої команди – це підтягнути рівень наших кращих представниць випускних класів СДЮСШОРу, щоб по завершенню чемпіонату та навчання вони були вже більш-менш підготовлені до виступів на найвищому рівні. Тож нині в лавах СДЮСШОР «Карпати» дівчата 2003/2004 років народження, які проходять своєрідну адаптацію до професійного гандболу. Окрім того, відбулася зміна і в назві нашої команди, тепер ми СДЮСШОР «Карпати» (Ужгород-Тячів). Змінили назву через те, що домашні поєдинки проводимо не в обласному центрі, а в Тячеві. Тобто всі витрати під час домашніх матчів взяла на себе мерія Тячева.

–  Цікаво, у Тячеві відчуваєте підтримку вболівальників?

–  Так, наші поєдинки приходять уболівальники, юні вихованки тячівської ДЮСШ з гандболу, футболісти, тенісисти та шанувальники гандболу, які палко нас підтримують. Окрім того, матчі такого рівня популяризують гандбол в нашій периферії, мотивують юних вихованок місцевих секцій прогресувати й потрапити до нашої команди.

–  Чи є інтерес головного тренера основної команди «Карпат» Віктора Чернова до вашої команди?

– Так. Наші дівчата мають змогу грати як у вищій так і в суперлізі чемпіонату України. Тож кращі молоді гандболістки СДЮСШОР «Карпати» активно залучаються наставником В.Черновим на матчі основного складу команди. До прикладу, в цьому сезоні в суперлізі були заграні Євгенія Когут, Марія Суха, Дарія Євницька, Аліса Петрів, Юлія Сенинець, Вероніка Фучко. Постійно 5-6 наших дівчат викликають на матчі основного складу, тож взаємодія з тренером «Карпат» у нас на належному рівні. Адже, нашим одним із наших головним завдань є підготовка молоді для головної гандбольної команди краю. 

– Щоб хотіли побажати дівчатам напередодні новорічно-різдв’яних свят?

– Насамперед бути здоровими, щоб травми оминали стороною, спортивного фарту, взаєморозуміння, розвитку, та, звісно, перемог.

Роман СЕНИШИН

На фото Вікторія Гойс-Шайбакова в колі кращих екс-гравчинь «Карпат» Наталії Семаль (справа), та Вікторії Зубанич

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів