Студенти-туризмознавці УжНУ екскурсували різдвяною Європою (ФОТО)

Студенти-туризмознавці УжНУ екскурсували різдвяною Європою (ФОТО)
У період новорічно-різдвяних свят кожному хочеться трішечки дива й казковості. А щоб наблизити їх, варто вирушати безпосередньо у казку – до різдвяної Європи. Так і зробили студенти-туризмознавці – помандрували до Праги, Відня й Будапешта.

 

Покуштувати вепрове колено, трдельники та шніцель, пригоститися ароматним глінтвейном, а на додачу насолодитися нічними краєвидами святково ілюмінованих міст – ну хіба ж можна вигадати кращу програму на вікенд? Студенти-туризмознавці авторитетно заявляють: ніт, краще не придумаєш! Вихідні у Європі точно запам’яталися не лише смачною кухнею й цікавими екскурсіями, а й веселою гамірною компанією.

Ініціювали подорож непосидючі викладачки факультету туризму та МК Мар’яна Попик і Уляна Ханас. Так зо два десятки студентів 1–4 курсів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» під керівництвом своїх викладачок вирушили підкорювати різдвяну Чехію, Австрію й Угорщину.

Орлой

Орлой

Після екскурсій Прагою та Віднем, де оглянули не лише основні пам’ятки, а й дізналися чимало цікавих нюансів, різдвяних ярмарків і сотень фото, завершували програму релаксом на кораблику, що показав усі красоти святкового Будапешта (до слова, за вартістю ілюмінації у святковий період Будапешт конкурує лише з Парижем і витрачає на цю красу колосальні кошти).

Мар’яна Попик відзначає, що, хоч і звикла подорожувати самостійно, екскурсії видалися дуже вдалими й інформативними, а головне – легкими й невимушеними. Зауважує: «Для студентів-туризмознавців це, по суті, поєднання відпочинку з навчанням, адже вони можуть подивитися на досвідчених європейських екскурсоводів і взяти на озброєння певні професійні моменти. Адже в Європі до екскурсоводів дуже прискіплива увага – тут потрібно працювати якісно».

Вікторія Манілець

Вікторія Манілець

А от другокурсниця спеціальності «Туризм» Вікторія Манілець частіше подорожує Україною. Дівчина ділиться враженнями: «Мені надзвичайно сподобалася ця подорож, адже я побувала вперше у цих неймовірних містах і отримала незабутні враження від побачених краєвидів, архітектури міст. У Празі мене найбільше вразила Староміська площа зі своєю архітектурою та Орлой (годинник. – Авт.), який розміщений на цій площі. Ми навіть побачили виставу, яка щогодини під бій курантів збирає сотні туристів. У Відні я була здивована побачивши своєрідну візитівку міста – білих коней породи ліпіцанерів, Вони надзвичайно красиві й поважні. Із задоволенням повернуся до цих міст, адже вони у моєму серці назавжди…»

І хоч враження від подорожі досі не вщухли, на хвилі ентузіазму туризмознавці планують весняну подорож – цього разу до Швеції.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів