П’ять фактів про мініскульптурку біля головного корпусу УжНУ

П’ять фактів про мініскульптурку біля головного корпусу УжНУ
Напередодні старту нового навчального року перед головним корпусом УжНУ з’явилася мініскульптурка сови в конфедератці, що сидить на грубецькій книзі зі знаком Універсуму. Медіацентр підготував для вас 5 фактів про скульптурку «Alma mater».

 

Факт 1: Автор скульптурки — Роман Мурник. Над ідею працював власне скульптор, ректор УжНУ Володимир Смоланка та туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор.

Факт 2: Гранітний постамент під скульптуркою має сліди зубів, як нагадування про те, що саме тут, в університеті, студенти гризуть граніт науки.

Факт 3: Сова сидить на книзі зі знаком Універсуму, який ліг в основу емблеми Ужгородського національного університету. Однак цікаво інше: якщо пригледітися, помітите, що книга має заглиблення. Коли йтиме дощ, там збиратиметься вода, що нагадуватиме… сльози студентів під час сесії.

Факт 4: Сову як головний образ обрали недаремно — саме ця птаха є символом мудрості. На голові сови – студентська шапка-конфедератка, яку надівають випускники під час урочистостей. Робимо висновок, що, наївшись граніту науки, сова таки набралася мудрості й здобула заповітний документ про освіту.

Факт 5: Щоб пройти квест «Здобуття вищої освіти» до кінця, перед іспитом потріть конфедератку сови. Знань цей ритуал не додасть, зате будьте певні: ви не перші й не останні проходите цей шлях. І якщо іншим вдалося, то й ви зможете подолати його успішно.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

13 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів