Зберігайте: найсмачніші рецепти глінтвейну

ГЛІНТВЕЙН КЛАСИЧНИЙ
Інгредієнти:
– червоне столове (сухе) вино – 750 мл
– мед 2-3 ст. ложки
– лимон – 1 шт
– апельсин – 1 шт
– яблуко – 1 шт
– тертий імбир – 1 ч. ложка
– мускатний горіх ¼ ч. ложки
– 2 палички кориці і гвоздика за смаком.
Приготування:
У баняку змішати гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додати 100 мл води, довести до кипіння, прибрати з вогню. Потім отриманий відвар процідити. Настоювати 10 хвилин.
Апельсин, яблуко і лимон нарізати скибками. До відвару налити вино і додати нарізані фрукти. Довести до кипіння, але не кип'ятити! Після цього можна подавати.
ГЛІНТВЕЙН ЗИМОВИЙ
Інгредієнти:
– червоне столове вино – 75 мл
– настій міцного чаю – 100 мл
– кориця і гвоздика за смаком.
Приготування:
У емальований посуд налити вино і настій міцного чаю. Довести напій до кипіння. Потім в посуд додати корицю і гвоздику за смаком, дати настоятися. Злегка підігріти, якщо глінтвейн охолов, і можна подавати до столу.
ГЛІНТВЕЙН ПО-КИЇВСЬКИ
Інгредієнти:
– десертне солодке червоне вино – 150 мл
– наливка вишнева – 50 мл
– лимон – 1/2 шт
– кориця і гвоздика на смак.
Приготування:
У посуд налити вино і вишневу наливку, довести суміш до кипіння, але не кип'ятити. Потім в глінтвейн додати прянощі, лимон, нарізаний тонкими скибочками, і дати настоятися близько 10-15 хв. Гарячий глінтвейн розлити по чашках (при необхідності підігріти).
ГЛІНТВЕЙН З КОНЬЯКОМ
Інгредієнти:
– червоне напівсолодке вино – 150 мл
– коньяк – 20 мл
– мед – 50 г
– лимон – 1/2 шт
– кориця і гвоздика за смаком.
Приготування:
У посуд налити червоне напівсолодке вино і розчинити в ньому цукор, а потім доводити до кипіння, але не кип'ятити. Гаряче вино зняти з плити, додати в нього спеції і лимон, нарізаний скибочками. Додати коньяк і дати настоятися близько 10-15 хв. Готовий гарячий глінтвейн розлити у чашки.
ГЛІНТВЕЙН З БІЛОГО ВИНА
Інгредієнти:
– біле сухе вино – 750 мл
– яблучний сік – 500 мл
– мед 2-3 ст. ложки
– лимон 1 шт
– апельсин 1 шт
– яблуко 1 шт
– тертий імбир 1 ч. ложка
– мускатний горіх ¼ ч. ложки
- 2 палички кориці і гвоздика на смак.
Приготування:
Змішати гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир. Додати 100 мл води, довести до кипіння, прибрати з вогню. Отриманий відвар процідити. Настоювати 10 хвилин.
Апельсин, яблуко і лимон нарізати скибками. У баняк з відваром з прянощів налити вино, сік і додати нарізані фрукти. Довести до кипіння, але не кип'ятити. І можна подавати до столу. Смачного!
Джерело: tvoemisto.tv
До теми
- Погода у Львові на 032.ua
- Як обрати крем для обличчя на зиму
- Жіноча шпаргалка: як правильно доглядати за довгим волоссям
- 5 кроків, яким варто навчитися, щоб правильно очищати свою шкіру
- Ефективні олії для шкіри, яка потребує зволоження та правила нанесення
- Економне новорічне меню для дорослих і дітей з простих продуктів
- Закарпаткам - про модні тренди. Що носити і як обирати? (ВІДЕО)
- "Смачні" поради закарпатцям: Як не перевантажити організм під час свят та залишатися у доброму гуморі
- Ґлінтвейн по-закарпатськи: місцеві винороби поділились цікавими рецептами (ФОТО)
- Замість дорогих десертів: шоколадний торт з вишневою начинкою
- Домашній спа-салон для омолодження шкіри рук: 5 засобів від зморшок і пігментних плям
- Чи варто заводити домашніх тварин і як про них піклуватися?
- Сад узимку: у чому користь снігозатримання, та як його проводити
- Як цікаво прикрасити десерт — 10 найпопулярніших способів
- 5 ефективних способів, щоб прискорити метаболізм взимку
- Жіноча шпаргалка: проблеми, з якими жінки звертаються до косметолога під час холодів
- Господині, зберігайте: торт зі сметанним кремом, горіхами і чорносливом без випічки
- «Щоденник здоров’я». сезон ГРВІ та пандемія коронавірусу (ВІДЕО)
- 5 головних помилок при малюванні стрілок, як візуально зменшують очі
- Водіям на замітку: як правильно користуватися кондиціонером взимку?
До цієї новини немає коментарів