В Ужгороді з'явиться реабілітаційний центр для воїнів АТО?

В Ужгороді з'явиться реабілітаційний центр для воїнів АТО?
Сьогодні, 13 січня, в ОДА під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Травіної відбулася нарада щодо продовження будівництва і здачу в експлуатацію комплексу реабілітаційного центру для воїнів АТО.

 

Участь у нараді взяли заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, керівники окремих структурних підрозділів ОДА, проектрант та підрядник побудови об’єкта, представники ГО «Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту з ураженням опорно-рухової системи». Йшлося про подальше фінансування побудови центру, його наповнення медтехнікою та спортивним обладнанням, послуги, які будуть у ньому надаватися, коригування проектно-коштористої документації тощо.

– За дорученням в.о. голови облдержадміністрації Олексія Гетманенка хочу офіційно заявити, що ОДА в повній мірі підтримує проект побудови реабілітаційного центру і надаватиме йому всіляке можливе сприяння, – сказала Ольга Травіна. – Наразі перед нами стоїть завдання провести актуалізацію проектно-коштористої документації, яка була розроблена ще 2015 року і віднайти джерела фінансування продовження будівництва і введення в експлуатацію реабілітаційного центру.

Підтримку проекту висловив і представник міської влади Василь Гомонай, зазначивши, що в цьогорічному бюджеті міста передбачено кошти для коригування ПКД будівництва, яке разом з державною експертизою має бути завершено до кінця березня поточного року. Учасники наради обмінялися думками щодо можливих шляхів вирішення проблем продовження будівництва. Зокрема, було озвучено, що 1 млн. доларів готове надати міністерство оборони США, якщо це рішення схвалить американський Конгрес. Управлінню зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва О.Травіна доручила також долучитися до пошуку інвесторів спорудження центру.

Загалом проект передбачає зведення двох об’єктів – спортивно-реабілітаційного комплексу і хостелу. У перспективі планується, що в реабілітаційному центрі послугами кваліфікованих фахівців зможуть користуватися не тільки ветерани АТО, а й діти, що потребують інклюзивної реабілітації, інші категорії громадян. Учасники наради визначити конкретні завдання, виконання яких розглянуть за тиждень.

Пресслужба ОДА

 

 

13 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів