На Закарпатті з офіційним візитом перебуває делегація чеського краю Пардубіце

На Закарпатті з офіційним візитом перебуває делегація чеського краю Пардубіце
Іноземні партнери мають на меті оглянути спільно реалізовані об’єкти та вивчити нагальні поточні потреби області.

 

Візит розпочався з покладання квітів до пам’ятника Томашу Гаріггу Масарику, першому президенту Чехословаччини (1918—1935). Надалі сторони провели зустріч у Закарпатській облраді за участі голови ради Володимира Чубірка, народного депутата України, голови міжпарламентської групи зі зв’язків України з Чехією Роберта Горвата, першого заступника голови облради Андрія Шекети, заступника Василя Дем’янчука, першого заступника голови Закарпатської ОВА Мирослава Білецького, керуючої справами облради Мирослави Ливч та керівників структурних підрозділів.

Делегацію краю Пардубіце на чолі з гетьманом Мартіном Нетоліцьким представляють депутати ради Пардубіцького краю Гана Штепанова, Їржі Духачек, Андреа Лінгартова, Томаш Моравец, заступник мера Вермержовіце, Зденєк Рєгак, мер міста Чеська Тршебова, його радник та директор Вищої технічної та транспортної школи імені Густава Хабрмана Ян Коварж, Йозеф Копецький, директор Культурного центру міста, Марек Гілена, міський депутат Чеської Тршебови а також керівники структурних підрозділів Тршебови та Пардубіцького краю.

У ході зустрічі голова облради розповів чеським партнерам про основні напрямки роботи Закарпатських облради та ОВА і презентував проект реабілітаційного центру на базі старого пологового будинку по вулиці Грибоєдова в Ужгороді. Як відомо, Чеська Республіка візьме фінансову участь у сумі близько 60 мільйонів гривень у даному проєкті, у тому числі і Пардубіцький Край, який висловив готовність виділити 5 мільйонів корун на ці потреби. У ході зустрічі народний Депутат України Роберт Горват отримав запрошення від Мартіна Нетоліцького відвідати з офіційним візитом Пардубіцький Край. Під час візиту делегація Пардубіце має на меті відвідати обласний госпіталь, де встановлено ліфт за кошт краю, оглянути результати спільного проєкту «Реконструкція пожежно-рятувальної частини у селі Дубове» та відвідати Ясінянську громаду Рахівського району.

Карпатський об`єктив

 

19 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів