Кавовий лекторій: в Ужгороді проводять освітні події про каву

І це вже традиція: субота, 10.00, один із закладів запрошує у свій кавовий лекторій, – пише Varosh.
Формат події — Public Cupping. Каппінг — це професійна дегустація кави, коли розрізняєш градації її аромату і щільність “тіла”, визначаєш кислотність/солодкість/гіркоту, вловлюєш післясмак і навіть чітко відчуваєш дескриптори – натяк шоколаду, горіхів, меду, фруктів, ягід, тютюну…
Перший захід відбувся 1 лютого у RIVERSIDE. Учасники вчилися усвідомлено куштувати каву всіма смаковими рецепторами і закарбовувати власні кавові емоції. А ще дізналися, як відрізняти кавові зерна за якістю. Дегустація супроводжувалася теорією від професійного бариста.
Наступний кавовий двіж організували в Eat Me Cafe. Цього разу бариста демонстрував різні методи заварювання альтернативної кави — гейзерної, у френч-пресі, аеропресі, крізь воронку і в кемексі.
Це направду перформанс: професійні стильні кавові гаджети, медитативне й красиве приготування кави, захоплива оповідь про кожну альтернативну кавоварку. Бариста заварював один вид кави кількома способами, але напої різнилися за насиченістю, гамою смакових відтінків, міцністю.
Гості спитали про кавоварку “Сифон”, яка перетворює приготування кави у видовищну алхімію. І що ви думаєте, організатори приготували і в сифоні!
Третій кавовий ранок відбувся нині, 15 лютого, у RIVERSIDE. Тема — методи обробки кавового зерна. Йшлося про митий, сухий і “хані” — це напрочуд захопливо! Спочатку бариста розповів про факти й тонкощі, відтак відбулася дегустація чотирьох видів і сортів завареної кави за різними методами обробки.
Гості куштували і записували у таблицю свої кавові рефлексії — аромат, смак, “тіло”, післясмак, дескриптори. Результат — дискусія, а це вкрай цікаво, як всі по-різному сприймають каву.
Уже формується тема наступного каппінгу, можливо, йтиметься про ферментацію кави.
Кавові лекції-практикуми-дегустації — пізнавальні, смачні й безкоштовні. Анонси — в Інстаграмі @eatme_cafe & @riverside_coffeeroastery, участь тільки за попередньою реєстрацією, кількість місць лімітована.
Евеліна Гурницька, Varosh
До теми
- В Ужгороді попрощалися із 39-річним солдатом Сергієм Гвоздецьким
- Каністерапія, руханка і усвідомлене дихання: в Ужгороді пройшов День спільнодії
- В Ужгородському скансені відбулася культурно-мистецька акція «Етнічна палітра Закарпаття»
- Ужгород завтра прощатиметься із полеглим Героєм
- В Ужгороді запровадили автоматизовану систему оплати за проїзд: як платитимуть пасажири
- В обласному центрі відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції
- В Ужгороді цьогоріч – 15 двохсотбальників, із них двоє отримали по 200 балів із двох предметів
- В Ужгороді повідомлено про підозру експосадовцю Держземагентства, який незаконно передав у приватну власність заповідні землі в обласному центрі
- В Ужгороді відкрили пам'ятну дошку полеглому Герою Роману Гапаку
- 28 червня Закарпатська обласна філармонія запрошує містян і гостей Ужгорода насолодитися живою музикою просто неба
- Ужгород попрощався із полеглим Героєм, 40-річним солдатом Сергієм Желізкою
- Відзнаку командира підрозділу – орден «Полеглого воїна» – присвоїли 11 закарпатським бійцям 33-ї окремої механізованої бригади.
- В Ужгороді вручили нагороди рідним полеглих Героїв
- Ужгородщина — серед лідерів за кількістю пожеж в екосистемах
- ДТП в Ужгороді: нетверезого водія без прав розшукали і притягнули до відповідальності
- Завтра в Ужгороді прощатимуться із полеглим Героєм
- На Ужгородщині прокуратура затвердила обвинувачення посадовцю селищної ради у отриманні 44 тис грн неправомірної вигоди
- Євроколію «Чоп – Ужгород» планують запустити вже наступного місяця
- «Замки Закарпаття»: в краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького відкрили нову експозицію
- В Ужгороді відкриють пам'ятну дошку ще одному загиблому Герою
До цієї новини немає коментарів