Кавовий лекторій: в Ужгороді проводять освітні події про каву

І це вже традиція: субота, 10.00, один із закладів запрошує у свій кавовий лекторій, – пише Varosh.
Формат події — Public Cupping. Каппінг — це професійна дегустація кави, коли розрізняєш градації її аромату і щільність “тіла”, визначаєш кислотність/солодкість/гіркоту, вловлюєш післясмак і навіть чітко відчуваєш дескриптори – натяк шоколаду, горіхів, меду, фруктів, ягід, тютюну…
Перший захід відбувся 1 лютого у RIVERSIDE. Учасники вчилися усвідомлено куштувати каву всіма смаковими рецепторами і закарбовувати власні кавові емоції. А ще дізналися, як відрізняти кавові зерна за якістю. Дегустація супроводжувалася теорією від професійного бариста.
Наступний кавовий двіж організували в Eat Me Cafe. Цього разу бариста демонстрував різні методи заварювання альтернативної кави — гейзерної, у френч-пресі, аеропресі, крізь воронку і в кемексі.
Це направду перформанс: професійні стильні кавові гаджети, медитативне й красиве приготування кави, захоплива оповідь про кожну альтернативну кавоварку. Бариста заварював один вид кави кількома способами, але напої різнилися за насиченістю, гамою смакових відтінків, міцністю.
Гості спитали про кавоварку “Сифон”, яка перетворює приготування кави у видовищну алхімію. І що ви думаєте, організатори приготували і в сифоні!
Третій кавовий ранок відбувся нині, 15 лютого, у RIVERSIDE. Тема — методи обробки кавового зерна. Йшлося про митий, сухий і “хані” — це напрочуд захопливо! Спочатку бариста розповів про факти й тонкощі, відтак відбулася дегустація чотирьох видів і сортів завареної кави за різними методами обробки.
Гості куштували і записували у таблицю свої кавові рефлексії — аромат, смак, “тіло”, післясмак, дескриптори. Результат — дискусія, а це вкрай цікаво, як всі по-різному сприймають каву.
Уже формується тема наступного каппінгу, можливо, йтиметься про ферментацію кави.
Кавові лекції-практикуми-дегустації — пізнавальні, смачні й безкоштовні. Анонси — в Інстаграмі @eatme_cafe & @riverside_coffeeroastery, участь тільки за попередньою реєстрацією, кількість місць лімітована.
Евеліна Гурницька, Varosh
До теми
- Ужгородців запрошують у Резиденцію єпископів на свято Воздвиження
- Поліцейські організували екскурсію до Ужгородського замку для ветеранів війни
- Із Ужгорода сьогодні поїхав перший потяг до Будапешта та Відня
- До Дня народження Ужгорода цієї неділі, 14 вересня, традиційна Божественна Літургія у Горянській ротонді
- В приміщенні одного з поштових відділень в Ужгороді відвідувач здійснив постріл – поліція затримала підозрюваного
- Ужгород пам’ятає: портрети полеглих Захисників тепер біля «Хреста хоробрості»
- В Ужгороді презентували програму «Відважна 3» для жінок-підприємиць
- У Закарпатській обласній станції переливання нестача крові всіх груп
- В Ужгороді запрацював Офіс податкових консультантів
- Звання «Почесний громадянин м. Ужгорода» посмертно присвоїли ще двом захисникам
- Ужгород сьогодні попрощався із 39-річним захисником, молодшим лейтенантом Артемом Коваленком
- В Ужгороді патрульні зупинили неповнолітнього без прав на мопеді з підробленими документами
- За минулий місяць закарпатські поліцейські розшукали 42 водіїв, які залишили місце ДТП
- Богдан Андріїв привітав піприємців із професійним святом та вручив грамоти
- Поліція розпочала перевірку інформації про можливу жорстокість до тварин в Ужгороді
- «Жити попри все...»: в обласній бібліотеці презентували нову книгу
- Завтра в Ужгороді прощатимуться із полеглим Героєм
- Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зустрівся в Ужгороді із представниками медичної галузі
- Поліція встановлює обставини смерті студента в Ужгороді
- Більш ніж кожна друга гривня в закупівлях витрачається з порушеннями – результати перевірок закарпатських аудиторів
До цієї новини немає коментарів