Кавовий лекторій: в Ужгороді проводять освітні події про каву
І це вже традиція: субота, 10.00, один із закладів запрошує у свій кавовий лекторій, – пише Varosh.
Формат події — Public Cupping. Каппінг — це професійна дегустація кави, коли розрізняєш градації її аромату і щільність “тіла”, визначаєш кислотність/солодкість/гіркоту, вловлюєш післясмак і навіть чітко відчуваєш дескриптори – натяк шоколаду, горіхів, меду, фруктів, ягід, тютюну…
Перший захід відбувся 1 лютого у RIVERSIDE. Учасники вчилися усвідомлено куштувати каву всіма смаковими рецепторами і закарбовувати власні кавові емоції. А ще дізналися, як відрізняти кавові зерна за якістю. Дегустація супроводжувалася теорією від професійного бариста.
Наступний кавовий двіж організували в Eat Me Cafe. Цього разу бариста демонстрував різні методи заварювання альтернативної кави — гейзерної, у френч-пресі, аеропресі, крізь воронку і в кемексі.
Це направду перформанс: професійні стильні кавові гаджети, медитативне й красиве приготування кави, захоплива оповідь про кожну альтернативну кавоварку. Бариста заварював один вид кави кількома способами, але напої різнилися за насиченістю, гамою смакових відтінків, міцністю.
Гості спитали про кавоварку “Сифон”, яка перетворює приготування кави у видовищну алхімію. І що ви думаєте, організатори приготували і в сифоні!
Третій кавовий ранок відбувся нині, 15 лютого, у RIVERSIDE. Тема — методи обробки кавового зерна. Йшлося про митий, сухий і “хані” — це напрочуд захопливо! Спочатку бариста розповів про факти й тонкощі, відтак відбулася дегустація чотирьох видів і сортів завареної кави за різними методами обробки.
Гості куштували і записували у таблицю свої кавові рефлексії — аромат, смак, “тіло”, післясмак, дескриптори. Результат — дискусія, а це вкрай цікаво, як всі по-різному сприймають каву.
Уже формується тема наступного каппінгу, можливо, йтиметься про ферментацію кави.
Кавові лекції-практикуми-дегустації — пізнавальні, смачні й безкоштовні. Анонси — в Інстаграмі @eatme_cafe & @riverside_coffeeroastery, участь тільки за попередньою реєстрацією, кількість місць лімітована.
Евеліна Гурницька, Varosh
-->
До теми
- В Ужгороді попрощалися із 31-річним солдатом Сергієм Нестеренком
- В Ужгороді завтра, 19 березня, попрощаються із загиблим захисником Сергієм Шпонтаком
- В Ужгороді поліцейські затримали зловмисника, який до смерті побив чоловіка
- В Ужгороді під час отримання хабаря затримали співробітника ДСНС
- 18 березня в Ужгороді попрощаються із загиблим захисником Сергієм Нестеренком
- В Ужгороді відбулися урочистості до 85-ї річниці проголошення Карпатської України та 150-річчя Героя України Августина Волошина
- Ужгород сьогодні, 11 березня, попрощався із 54-річним солдатом Олексієм Хотіним
- Патрульні притягнули до відповідальності водія, який розтрощив вітрину магазину в центрі Ужгорода
- Провідний досвід: обласний центр нейрохірургії та неврології співпрацює з клініками Німеччини та Франції
- Завтра, 11 березня, в Ужгороді попрощаються із загиблим захисником Олексієм Хотіним
- «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі»: в Ужгороді вшанували Великого Кобзаря
- Поліція встановлює причини смерті старшокласника в одному з навчальних закладів Ужгорода
- Сьогодні – 10 років Ужгородському міському центру первинної медико-санітарної допомоги
- В Ужгороді сьогодні відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Анатолію Тегзі
- В Ужгороді за грабіж затримали неповнолітнього раніше судимого закарпатця
- У другу річницю початку збройної агресії росії проти Україні в Ужгороді вшанували пам'ять полеглих Героїв
- Ужгород сьогодні, 23 лютого, попрощався із 53-річним солдатом Мирославом Бреньом
- Завтра в Ужгороді попрощаються із загиблим захисником Мирославом Бреньом
- З інтервалом у два дні рятувальники гасили пожежі в одному і тому ж будинку в Ужгороді
- Раніше судимий закарпатець пограбував чоловіка з Вінниці: ужгородська поліція затримала зловмисника
До цієї новини немає коментарів