В Ужгородській греко-католицькій академії презентують книжки відомих дослідників

В Ужгородській греко-католицькій академії презентують книжки відомих дослідників
У середу, 19 лютого, о 16.00 в Ужгородській греко-католицькій богословській академії імені Блаженного Теодора Ромжі відбудеться презентація новинок Михайла Сирохмана «Будівничі закарпатських церков», Йосипа Кобаля «Квасово» та Володимира Мороза «У серці Мараморошу» за участі авторів та видавців.

 

Книжка відомого дослідника Михайла Сирохмана уперше системно розповідає про тих, хто будував церкви на Закарпатті. Адже вони, як правило, залишаються за кадром. Кількість фотографій дозволяє назвати це видання фотоальбомом із рідкісних та вже історичних світлин.

Кандидат історичних наук, відомий історик Йосип Кобаль торік видав докладну книжку про рідне село. Квасово є унікальним не лише з історичного погляду, бо має велику кількість артефактів, але й тим, що це українське поселення розташовується посеред угорських у Берегівському районі. Книжка зроблена на високому науковому та поліграфічному рівні і може служити взірцем для краєзнавчих видань.

Тернополянин Володимир Мороз, редактор журналу «Патріархат»,  видав уже другу монографію про Закарпаття.  Якщо у 2017 році вінрозповів про історію Боронявського монастиря на Іршавщині, то в 2019 році опублікував грунтовну розвідку про Тячівщину: історію греко-католицької спільноти Дубового й околиць.

Усі три видання вперше докладно висвітлюють зазначені  в них теми і тому мають непересічне значення для культури та духовності краю.

Громадський центр

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів