Закарпатський лікар Руслан Федько порадив, як вберегти себе під час пандемії коронавірусу (ВІДЕО)

Закарпатський лікар Руслан Федько порадив, як вберегти себе під час пандемії коронавірусу (ВІДЕО)
Кожного дня ми розповідаємо нашим читачам, якою є актуальна ситуація, пов’язана з коронавірусом: про те, як виглядає карантин у різних країнах, як вберегти себе, яких правил слід дотримуватися, а також як живуть закарпатці в нових умовах не тільки в себе вдома, а й за кордоном.

 

Сьогодні ж ми вирішили запитати у лікарів, чим вони живуть зараз, як змінився їхній звичний робочий розпорядок, адже поки ми вдома, вони якраз працюють найінтенсивніше. А також що вони радять своїм пацієнтам в умовах стрімкого розповсюдження коронавірусу, – пише Varosh.

Першим публікуємо відео відомого на Закарпатті лікаря-акушера Руслана Федька.

 

– Перше із чим зіткнулися наші італійські колеги – непрогнозовано величезний потік, ні цунамі пацієнтів, який практично вибив ґрунт із під ніг медиків. Не факт і не всі із тих, хто звернулися були інфікованими COVID. Отже, щоб не приводити до колапсу міські/обласні заклади у випадку появи просто катаральних явищ (нежить, біль у горлі, кашель), але без високої температури, надсадного сухого кашлю, пропасниці, проносу, залишайтеся вдома. Сконтактуйте телефоном із сімейним лікарем,отримайте лікування, самоізолюйтеся, в тому числі від родичів. Не панікуйте, не викликайте одразу «швидку», бо можливо в цей час, хтось справді таки потребує отої невідкладної допомоги. У випадку, якщо у вас висока температура, пропасниця, сухий надсадний кашель, пронос – викликайте «швидку», чітко описуйте свій стан і симптоми, бо це допоможе бригаді, що їде за вами краще зорієнтуватися із подальшим маршрутом пацієнта.

Найменший відсоток смертності у Німеччині – 0,2% від загальної кількості захворівших, при однаковій із Францією кількості уражених; відсоток смертності у останній в 10 раз вищий і складає-2%. Секрет у німецькому порядку, дисципліні і пунктуальності.

Станьмо німцями хоч на період лиха!

Про запобіжні заходи написано багато не хочу повторюватися. Так як ніхто,принаймі до сьогодні,на обласному рівні не написав нічого про вагітних і для вагітних,спробуємо заповнити цей вакуум.

За весь період епідемії в Ухані-18 вагітних інфікованих COVID народили 19 дітей (одна двійня), жодна жінка не померла, слава Богу, інфікувалися у контактний спосіб від мам, здається, лише двоє новонароджених, їх вже виписано одужавшими.

Але ми пам’ятаємо про агресивне тестування, яке допомогло швидше виявляти інфікованих і про відсутність тестів у нас.

Тому, в наших умовах, я б все ж таки відніс вагітних до групи високого ризику, разом із людьми похилого віку і т.д., для мінімалізації всіх тих потенційних загроз,які несе COVID, а саме-розвитку важких пневмоній, що можуть загрожувати життю,як матері,так і дитини.

При виникненні тих самих симптомів, що описані вище, ваші дії аналогічні. Ви не маєте звертатися у пологові будинки(!!!), спеціалізований заклад для вас – інфекційна лікарня, де Вас завжди проконсультує наш акушер-гінеколог.

АРХІВАЖЛИВЕ : рухи плода!

Якщо раптом на тлі високої температури і кашлю, Ви, не дай Бог, стали гірше чути Вашу дитину, негайно повідомте Вашого лікаря.

8 із 18 вагітних в Ухані було розроджено шляхом екстреного кесарського розтину,через погіршення стану дитини на тлі важких пневмоній.

Дай Бог нам сили, мудрості, Віри, Надії і Любові! Всім температури -36,6*С! З Богом!

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів