Україна не припинятиме будівництво каналу "Дунай-Чорне море" на прохання ЄС

Україна не має наміру на прохання Євросоюзу припиняти будівництво судноплавного каналу "Дунай-Чорне море".

 

Розбіжність позицій у питанні будівництва судноплавного каналу "Дунай-Чорне море" не спричинить за собою конфлікту між Румуні?ю й Україною, вважа? заступник голови Адміністрації Президента України, начальник Головного аналітичного управління Василь Базів.

"Нема? ніяких підстав казати про те, що відносини між Україною і Румуні?ю можуть зіпсуватися", - сказав Базів. "Проте Україна повинна обстоювати свою позицію в питанні об??ктивного інформування громадськості про будівництво каналу "Дунай-Чорне море", - підкреслив він.

Моцик: Причин для побоювання нема?

Причин для побоювання з приводу можливих екологічних наслідків у зв?язку з будівництвом глибоководного судноплавного каналу не існу?, заявив заступник міністра закордонних справ України Олександр Моцик у Бухаресті у відповідь на прохання представника ?вропейського союзу про призупинення будівництва.

Будівництво каналу обговорювалося напередодні на другій конференції процесу Дунайського співробітництва, у якій брала участь українська делегація на чолі із заступником голови МЗС України Олександром Моциком.

Під час обговорень глава департаменту ?вропейської комісії з охорони навколишнього середовища Кетрін Дей висловила стурбованість з приводу можливих екологічних наслідків підготовчих робіт.

 

19 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів