128-ма – вдома! У Мукачеві вітали з поверненням легендарну "залізну" бригаду

128-ма – вдома! У Мукачеві вітали з поверненням легендарну "залізну" бригаду
Після тривалого перебування у зоні ООС додому повернулися військові закарпатської 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Сьогодні у Мукачеві їх офіційно привітали з поверненням.

 

Як відзначив під час зустрічі полковник, заступник командувача військ оперативного командування "Захід" Володимир Горбатюк, "Сьогодні ви повернулися додому, щоб відпочити. Російському агресору не довго радіти вашій відсутності на передовій. На жаль, цього разу Господь завбрав від нас командира Євгена Коростельова. Він, як і всі решта, хто не повернувся додому, назавжди лишаться в наших серцях і строю!

Слава Україні і слава Закарпатському легіону!"

Полковник, командир бригади Олег Гончарук, вітаючи військовослужбовців, відзначив, що  російська агресія триває довше, ніж Друга світова війна.

"128-ма завжди там, де потрібна. Донбас – це Україна, як і Закарпаття. Ми будемо встановлювати українські прапори над звільненим Дебальцевим, Іловайськом та іншими містами. Ми не віддали жодного метра української землі, але якими втратами – життями, – констатував Гончарук. – Загиблий командир Євген Коростельов торік, відправляючись на Схід, звернувся до нас зі словами: відтепер ми всі одна велика 128-ма родина, і так буде завжди. Закарпатський легіон! Лем ми! Слава Україні! Героям Слава!"

Військовослужбовцям вручили численні нагороди за військову службу.

Зараз вони набиратимуться сил та відпочиватимуть до наступної ротації.

Олашин Марина, студентка 1 курсу магістратури факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка для  uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів