ОПОРА назвала основні види порушень у день голосування на Закарпатті

ОПОРА назвала основні види порушень у день голосування на Закарпатті
Сьогодні, 26 жовтня, в Ужгородському пресклубі представники Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області озвучили попередні підсумки дня голосування в області.

 

5 повідомлень до правоохоронців здійснили представники ОПОРИ протягом минулого дня.

«Більшість порушень стосувалися процедур і не є такими, що могли б кардинально спотворити результати волевиявлення», - уточнив координатор спостереження за виборами у Закарпатській області Ярослав Гулан.

  • Зокрема, за його словами, були зафіксовані випадки, коли члени ДВК, не дочекавшись погашення не використаних бюлетенів, відкрили урни з проголосованими бюлетенями.  
  • Сьогодні представник ОПОРИ викикав поліцію та ТВК, оскільки в одного з членів була печатка, а вона має бути в сейфі, а не вивозитись за межі.
  • Черги були, це призводило до того, що окремі громадяни почали заповнювати бюлетені, не дотримуючись таємниці голосування. На дільниці в с. Красна це було масово.
  • У Хусті та в Ужгороді були зафіксовані спроби винести бюлетені. В мережі Інтернет це було озвучено, як спроба задіяти технологію "каруселей", але це не доведено.

До найбільш резонансних особливостей, що можуть вплинути на результати волевиявлення, це бюлетені в окрузі № 2, в одному рядку під номером 4 були одразу два кандидати. Наступні два кандидати були в бюлетені, по суті, під неправильними номерами.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів