Сьогодні по Закарпатській області очікується мокрий сніг, дощ.

Очікується підвищення рівнів води

 

Сьогодні очікується хмарна погода, помірні опади (дощ та мокрий сніг), місцями в горах сильний сніг. Налипання мокрого снігу. На перевалах ожеледиця. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря 0-5 тепла, на високогір’ї до 3 морозу.

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Сьогодні по Закарпатській області очікується мокрий сніг, дощ. У зв’язку з цим 11 березня на річках, переважно в середніх та нижніх течіях. Будуть відбуватися підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м. Очікується формування значного місцевого стоку.

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: 11 березня в горах зберігатиметься стан лавинонебезпеки. У зв’язку з лавинонебезкою, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до всіх відвідувачів турбаз та відпочиваючих, суб’єктів підприємницької діяльності, які надають туристичні послуги, з проханням відкласти свої відвідини гірських масивів та не здійснювати сходження в гори до нормалізації ситуації.

За прогнозами українського Гідрометеоцентру 12-13 березня буде хмарно з проясненням, часом сніг, мокрий сніг, в горах місцями сильний. Вітер південно-західний з переходом на північний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 2° морозу - 3° тепла, вдень 2-7° тепла, в горах вночі 7-12° морозу, вдень 2-7° морозу.

На перевалах проїзд в напрямку Львівської та Івано-Франківської областей забезпечений. На всіх перевалах покриття доріг мокре, спостерігаються опади у вигляді мокрого снігу. Заторів на автодорогах області та перевалах немає. На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття доріг мокре, місцями засніжене. На дорогах чергує 195 одиниць техніки та 278 працівників дорожніх служб.

Найтепліше впродовж минулої доби було в містах Берегово та Хуст (3°С), найхолодніше – вночі в районі села Нижній Студений (- 10°С). Найбільша висота снігового покрову (109 см) заміряна на посту Мокранка-Руська Мокра (109 см). Загалом висота снігово покрову коливається в межах 16-109 см. Найбільша кількість опадів за минулу добу випала в районі міста Хуст (16 мм).

Найтепліше 10 березня в Ужгороді було зафіксовано в 1975 році (20,8°С), найхолодніше – у 1952 році (- 12° С), повідомили з Центру пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

 

11 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів