Сесія Ужгородської міськради: депутати звернулися до Президента, Кабміну та Верховної Ради

Сесія Ужгородської міськради: депутати звернулися до Президента, Кабміну та Верховної Ради
Депутати Ужгородської міської ради сьогодні на черговій сесії більшістю голосів підтримали звернення до Президента України, Кабміну, Верховної Ради щодо неприпустимості грубого наступу на фінансову спроможність місцевого самоврядування.

 

У зверненні закликають, зокрема, відкликати проєкт Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» на доопрацювання, щоб виключити із нього дискримінаційні норми щодо місцевого самоврядування.

Законопроєктом, з-поміж іншого, передбачається ліквідація із 2023 року бюджету розвитку місцевих громад, джерела доходів бюджету розвитку планується закріпити за загальним фондом місцевих бюджетів. Це означає, що громади не зможуть зберігати кошти на депозитних рахунках, не зможуть належно планувати розвиток. Адже саме із бюджетів розвитку фінансуються капітальні видатки громад, які спрямовуються на соціально-економічний розвиток, виконання інвестиційних проєктів, будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію шкіл, дитсадків, лікарень тощо, йдеться у зверненні.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів