В Ужгороді суд покарав чоловіка, що їхав за кордон із підробленим COVID-19-сертифікатом

В Ужгороді суд покарав чоловіка, що їхав за кордон із підробленим COVID-19-сертифікатом
Днями до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надійшов обвинувальний акт за фактом підробки COVID-сертифікату.

 

Органом досудового розслідування встановлено, що українець під час проходження державного кордону пред’явив інспектору Державної прикордонної служби України підроблений документ, а саме міжнародне свідоцтво про вакцинацію COVID-19, видане на його ім'я, яке посвідчене лікарем комунального некомерційного підприємства. Видача якого не входить до повноважень даного підприємства, а отже, свідоцтво про вакцинацію лікарнею не видаються.

Дії даної особи правоохоронцями були кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 КК України, тобто використання завідомо підробленого документа.

За результатами розгляду обвинувального акта особу було визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, та призначено йому покарання у межах санкції даної статті.

Ужгородський міськрайонний суд зауважує, що згідно з санкцією ч. 1 ст. 358 КК України передбачена кримінальна відповідальності осіб за підроблення COVID-сертифікатів, а саме:

• Штраф до 17 000 грн. або 

• Арешт  на строк до 6 місяців або

• обмеженням волі на строк до 2 років.

Повторне вчинення цього кримінального правопорушення загрожує обмеженням чи позбавленням волі на строк до 5 років.

Для тих, хто користується завідомо підробленим сертифікатом передбачена також відповідальність у вигляді штрафу в сумі 850 грн або ж арештом до 6 місяців чи обмеженням волі до 2 років.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів