Понад 34 млн грн збитків: експосадовця "Прикарпатзахідтранс" підозрюють у службовій недбалості

Внаслідок незаконного демонтажу частини трубопроводу "Самара – Західний напрямок" у селі Росош на Свалявщині паливно-мастильними матеріалами забруднено майже 20 тис. м? земель. Частина із них — поблизу водозабору. Про це Суспільному розповіла речниця СБУ на Закарпатті Ванда Мільо.

 

За її словами, цим екології краю завдали збитки на понад 34 мільйони гривень. Підозрюють у службовій недбалості керівництво товариства з обмеженою відповідальністю "Прикарпатзахідтранс", яке займається транспортуванням нафтопродуктів, у забрудненні та псуванні земель Закарпаття.

"Наприкінці 2018 року це підприємство без дозвільних документів демонтувало цистерни та майже 33 км трубопроводу резервної гілки нафтопроводу "Самара – Західний напрямок". З метою отримання надприбутків, ділки приховано "закопували" у ґрунт небезпечні відходи із цистерн. При цьому вони постійно нарощували обсяги небезпечних речовин, що могло спричинити екологічну катастрофу", — розповіла речниця.

Під час обшуків за місцями діяльності підприємців та відокремленого підрозділу нафтобази правоохоронці вилучили документацію, яка доводить проведення оборудки. Наразі колишньому головному інженеру компанії "Прикарпатзахідтранс" повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

"Крім цього, триває досудове розслідування за фактом безпосереднього забруднення вищевказаної земельної ділянки", — розповіла Катерина Хижняк. Підозрюваному загрожує від двох до п'яти років позбавлення волі.

У справі триває слідство. Наразі правоохоронці встановлюють причетних осіб.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів