В Ужгороді виконком міськради погодив Програму надання послуг особам, які опинились у складних життєвих обставинах

В Ужгороді виконком міськради погодив Програму надання послуг особам, які опинились у складних життєвих обставинах
Програму надання медико-соціальних послуг особам, які опинились у складних життєвих обставинах, на 2022 – 2026 роки погодили сьогодні на черговому засіданні виконкому міськради Ужгорода.

 

В обґрунтуванні прийняття Програми зазначається, що впродовж останніх років зростає кількість бездомних осіб, яких швидка підбирає за викликом на вулиці і доставляє у відділення екстреної медичної допомоги центральної міської  клінічної  лікарні. Більшість із них перебувають в  алкогольному/наркотичному сп’янінні або мають девіантну поведінку, що призводить до численних проблем для інших хворих та медперсоналу. Таких осіб, які потребують насамперед  детоксикаційної допомоги, в середньому 300-500 на рік.  

Відділення надання медико-соціальних послуг буде відокремленим структурним підрозділом лікарні, розміщується у приміщеннях поряд із сектором для обліку бездомних осіб, має окремий вхід, дві окремі кімнати на 5 ліжко-місць (при потребі можна розмістити додатково ще 4 ліжка), затверджений штат із 16 штатних посад, зокрема це  лікар-психіатр, лікар-терапевт, медичні сестри, молодші медичні сестри, охоронники.

На цей та наступні, 2023-2026 роки, передбачено на реалізацію Програми по 3,3 млн грн, згодом її внесуть також на розгляд депутатів на сесію міськради.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів