Планують передати у столицю. В Ужгороді волонтери готують "бандерівське смузі"

Планують передати у столицю. В Ужгороді волонтери готують "бандерівське смузі"
В Ужгороді волонтери готують коктейлі Молотова, або як зараз називають запалювальну суміш – "бандерівське смузі". Люди приносять і сортують скляні пляшки, бензин, ганчірки. Все це планують передати у столицю України для оборони від російської армії.

 

Волонтери зібралися у Боздоському парку Ужгорода, аби підготувати запаси коктейлів Молотова для оборони Києва від російських окупантів. Погодилась волонтерити Марія. Вона наповнює пляшки сумішшю, також допомагає сортувати.

"Підносять порожні пляшки, ми швиденько їх пакуєм і їх забирають. Дізнались з Instagram, друзі повідомили. І приїхали сюди, зі своїм пінопластом та пляшками. І вже залишились", — розповіла Марія.

Вирішила організувати людей для підготовки коктейлів Молотова ужгородка Йолана Лебедєва. Вона створила допис у Facebook, на заклик до волонтерства відгукнулися інші.

"Ми не думали, що така кількість людей буде. Ми вже один бус відправили на Київ. Чекаємо представників Закарпатської окремо гірсько-штурмової 128-ї бригади. Ще два буси нам виділили і вони так само їдуть на Київ", — сказала Йолана Лебедєва.

За її словами, на Київ везтимуть окремо бензин, масло, ганчірки й пляшки.

"Коктейль Молотова має термін придатності. Щоб це не була надурно зроблена робота. Так дуже зручно перевозити. Не буде нічого горіти. Тому нам підвозять тару і ми окремо все вантажимо", — додала ужгородка.

Вона розповіла: планують продовжувати виготовляти такі коктейлі, допоки це допоможе стримувати просування російських військ на території України. За її словами, крім коктейлів Молотова, у Київ відправили також їжу та ліки.

Суспільне Закарпаття

 

28 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів