Щодня близько 10-ти потягів з вимушеними переселенцями приїжджають до Ужгорода

Щодня близько 10-ти потягів з вимушеними переселенцями приїжджають до Ужгорода
Близько 10-ти потягів з вимушеними переселенцями з місць, де проходять бойові дії, щодня приїжджають до Ужгорода. Про це Суспільному повідомила речниця Укрзалізниці на Закарпатті Наталія Турчак.

 

За її словами, потяги курсують впродовж чотирьох днів.

Ужгородка Марія Попадич з сином Володимиром на вокзалі очікує потяг з Києва, каже: "До мене звернулися мої київські колеги за допомогою їхнім київським колегам, які їдуть із столиці. Це дві жінки, вони прибудуть зараз в Ужгород. Ми їх хочемо зустріти, привести, погодувати і вже домовилася на рахунок тимчасового перебування".

Ужгородка Мар’яна принесла до потягу бутерброди: "Чим можемо, тим допомагаємо. Зустрічаємо, раді ділитися тим, що маємо".

Потяг Київ-Ужгород о 12.20 прибуває на перон. З Києва з трьома дітьми приїхала Людмила. Жінка каже, поїзд затримався на дві години: "Ми коли виїжджали, потяг затримали через те, що розбомбили телевежу. Це був жах. Потрапити на потяг було важко: усі з дітьми, дітей відштовхують, всі хочуть втекти. Хай путін горить у пеклі! У нас в Харкові залишився чоловік та старенькі батьки".

Зі столиці також приїхала Оксана з двома дітьми. "Мабуть, їхатимемо за кордон, але дуже хочу повернутися на рідну землю. У мене чоловік тут залишився, а переживаю за дітей, інакше б і я нікуди не виїхала", — наголосила жінка.

Наталія Турчак речниця Укрзалізниці на Закарпатті каже: "Наші сусіди і багато європейських країн дозволили безкоштовно подорожувати поїздами у своїх країнах. На вокзалі найзахіднішого обласного центра в Україні облаштований транспортний хаб. Сюди прибувають дуже багато евакуаційних рейсів з Києва, Дніпра, Запоріжжя”.

За словами Наталії Турчак, люди можуть безкоштовно на автобусах, які розташували біля вокзалів, доїхати до КПП "Ужгород" та "Малі Селменці" на кордоні зі Словаччиною.

Суспільне Закарпаття

 

03 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів