Угорська екуменічна служба спрямувала вимушеним переселенцям на Закарпаття 250 тонн допомоги

Угорська екуменічна служба спрямувала вимушеним переселенцям на Закарпаття 250 тонн допомоги
250 тонн гуманітарної допомоги для вимушених переселенців надіслала Угорська екуменічна служба допомоги з 26 лютого. Вантажі вже відправили з логістичного центру Берегова до Івано-Франківська, Тернополя та Львова. Про це Суспільному повідомив керівник представництва Угорської екуменічної служби допомоги в Україні Янош Геревич.

 

За його словами, частина вантажів, які приїжджають в Україну, залишаються на Закарпатті. Янош Геревич також повідомив: цю службу створили в 1991 році церкви Угорщини. Зараз це не церковна, а громадська організація. Вона функціонує в Україні з 1998-го року.

"Працювали на Сході України три роки, після того як розпочалися бойові дії на Сході України допомагали переселенцям. Ми надали допомогу понад 500 тисячам переселенців. На цей час прийшло на нашу адресу понад 250 тонн гуманітарної допомоги з продуктами харчування переважно, з гігієною, дитячим харчуванням. Ці вантажі ми відправляємо у ті населені пункти, де знаходяться переселенці, які там на місці харчуються. Певну частину вантажів ми передаємо відповідним відділам обласної військової адміністрації, які далі вирішують, куди направити цей вантаж", — зауважив керівник представництва.

Усі хто працюють у логістичному центрі в Берегові, а це 10 людей, вимушені переселенці, – повідомив керівник представництва угорської екуменічної служби допомоги в Україні Янош Геревич. Серед них і дніпрянин Денис. Чоловік відправив тещу з дитиною за кордон, а сам із дружиною залишився працювати на Закарпатті.

"26 лютого ми вже були тут. І ми працюємо над таким ділом. Потім жінка приїхала. Вона теж за своїм фахом підтримує це все, бо коли все закінчиться, за це все прийдеться відповідати та відзвітувати. Оце все на 32 точки розвезеться. Це і хімія, і продукти. Ми це все розподіляємо швидше, ніж воно приїжджає, але от ми чекаємо більше, більші партії. Все буде добре. Все буде Україна. І все", — відзначив чоловік.

Суспільне Закарпаття

 

29 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів