Ноутбуки й телефони на 300 тисяч грн намагався ввезти на Закарпаття житель Черкащини

Ноутбуки й телефони на 300 тисяч грн намагався ввезти на Закарпаття житель Черкащини
45-річний житель Черкаської області намагався ввезти через митний пост "Тиса" в Україну з Італії незадекларовані мобільні телефони та ноутбуки. Про це повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

За її словами, 45-річний водій мікроавтобуса "Mercedes-Benz Sprinter", повертаючись з Італії, обрав для перетину кордону митний пост "Тиса".

"Заїхавши 9 квітня пізно ввечері у зону митного контролю, задекларував виключно вживані одяг та взуття, вагою 1000 кг. Інспектори провели огляд мікроавтобуса і виявили незадекларований новий товар, що знаходився у салоні серед особистих речей водія", — розповіла речниця.

За її словами, серед виявленого товару – 6 одиниць техніки: мобільні телефон iPhone 13 Pro Max, Samsung Galaxy S22 Ultra, ноутбуки MacBook Pro 16 512 Gb.

"Перевізник не визнав товар своєю власністю, почав виправдовуватися, що посилки з нібито одягом йому передали у м.Чезена (Італія) для передачі у Вінницю. За цим фактом на водія склали протокол про порушення митних правил. Незадекларований товар вилучили, а справу скерують до суду", — розповіла Вікторія Сенгетовська.

Чоловіку загрожує штраф у розмірі вартості незадекларованої техніки та її конфіскація. Остаточну вартість техніки визначать експерти, але, за попередньою оцінкою, йдеться про 300 тис. грн.

 

10 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів