Потепління відносин: Угорщина допоможе Україні відновлювати об’єкти після війни

Потепління відносин: Угорщина допоможе Україні відновлювати об’єкти після війни

 

Представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Роланд Цебер зустрівся із заступником міністра закордонних справ та зовнішньої економіки Угорщини Левенте Модьором.

“Між нашими країнами складні відносини. Так, є певні непорозуміння, десь образи, десь звинувачення. Але я твердо переконаний, що навіть у цих важких умовах спілкуватися необхідно! Угорщина сьогодні активно допомагає Україні в гуманітарній сфері. Говорили і про наболіле, зокрема і ті питання, які, переконаний, задаєте нашим сусідам і ви, друзі. Не вдаватимуся у подробиці, але можу сказати одне — українська дипломатія потужно працює, а відважна боротьба ЗСУ на фронті лише надає сил і переконує у силі нашої держави не лише самих українців, але й дуже багатьох за межами наших кордонів!”, — зауважив Цебер.

З Левентом Модьором обговорили низку питань, які стосуються допомоги українським біженцям, дотримання їхніх прав. Також Угорщина спрямовує в Україну величезну кількість гуманітарних вантажів. Наші сусіди готові брати активну участь у відбудові післявоєнної України і вже є цілий ряд конкретних об’єктів, зокрема на Київщині, які готуються до реалізації.

Загалом, під час візиту в Україну Левенте Модьор зустрівся з головами кількох місцевих самоврядувань. Після перемовин держсекретар повідомив, що Угорщина побудує в регіоні оздоровчий центр, муніципалітет, дитячий садок і школу. До слова, Левенте Модьор також запропонував для дітей із Бучі безкоштовний відпочинок в Угорщині.

“Це перший візит в Україну, але лише тому, що ми хотіли приїхати з конкретною допомогою. Уже протягом кількох тижнів ми почнемо реалізацію проекту в Бучанській громаді. Ми маємо угорське прислів‘я: “Хто допомагає швидко — допомагає двічі”, — додав Левенте Модьор.

Стежте за новинами Закарпаття та України у нашому Телеграм каналі.

 

02 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів