До уваги закарпатців: Як діяти при отруєнні грибами?

До уваги закарпатців: Як діяти при отруєнні грибами?

 

Чоловіка та жінку з міста Виноградів госпіталізували з отруєнням грибами. Про це повідомили на сторінці "103 Закарпаття" у Facebook.

"Подружжя з Виноградова зателефонувало на "103" у п'ятницю ввечері, 30 вересня. 58-річна жінка та 59-річний чоловік скаржились на сильну блювоту, діарею... Бригада медиків після огляду надала подружжю невідкладну допомогу", — йдеться в повідомленні.

Чоловіка та жінку транспортували до Виноградівської районної лікарні.

"Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хв після споживання, так і протягом кількох днів: нудота; блювота; різкий біль у животі; діарея; запаморочення; підвищення температури тіла; зниження пульсу; задуха; судоми; відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги); марення, поява галюцинацій", — йдеться в повідомленні.

Закарпатські медики також дали вказівки, як діяти при інтоксикації грибами:

  • негайно телефонуйте до "швидкої" — 103;
  • промийте шлунок простою водою;
  • дотримуйтеся постільного режиму;
  • пийте багато рідини (вода, підсолена вода чи прохолодний чай) — це допоможе відновити водно-сольовий баланс та вивести токсини;
  • прийміть сорбенти.

"Категорично заборонено вживати алкогольні напої, будь-яку їжу чи молочні та кисломолочні продукти — це може прискорити всмоктування токсинів у організм. Залишки грибів або грибних страв слід обов’язково зберегти, адже лабораторне їх дослідження допоможе з’ясувати причину отруєння та призначити правильне лікування", — підсумували в "103 Закарпаття"

 

03 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів