Кікімори, сітки та окопні свічки для військових роблять в реабілітаційному центрі на Закарпатті люди з інвалідністю

Кікімори, сітки та окопні свічки для військових роблять в реабілітаційному центрі на Закарпатті люди з інвалідністю
Окопні свічки, кікімори та маскувальні сітки плетуть в реабілітаційному центрі "Парасолька" у місті Тячів. Це заклад для соціалізації людей з інвалідністю. Трудова реабілітація у них відбувається постійно, а з початком повномасштабного вторгнення тут почали виготовляти вироби, що можуть допомогти військовим на передовій. Як створюють вироби для воїнів дізнавалися журналісти Суспільного.

 

Плетіння маскувальних костюмів є окремим видом трудової реабілітації, каже інструкторка з трудової діяльності реабілітаційного центру "Парасолька" Отілія Заєць. "Тут ми закріплюємо моторику рук. І деяку уважність, посидючість. Розвивається пам’ять, бо як-не-як треба рахувати. Має бути одна ниточка, одна стрічка. І мають пропускатися певні рядочки — два-три рядочки. Кожна дитина бере собі один костюм і доводить його до кінця. Так вони між собою і змагаються. І в них є задоволення від того", — розповіла жінка.

Вихованець "Парасольки" Михайло Сичо плете рукав кікімори: "Це рукав має бути. І плече, і рукав, і капюшон, щоб вони себе берегли, сховалися і ворог їх не побачив".

Суспільне Ужгород

 

04 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів