Реабілітолога з Ужгорода, який рятував на передовій життя побратимів, нагороджено медаллю "За врятоване життя" (ФОТО)

Реабілітолога з Ужгорода, який рятував на передовій життя побратимів, нагороджено медаллю "За врятоване життя" (ФОТО)
Володимир Вудмаска працював реабілітологом в обласному центі нейрохірургії Ужгорода. Проте, 24 лютого змінило його життя, як і мільйонів українців.

 

У цей день чоловік поїхав на роботу та дізнавшись про повномасштабне вторгнення повернувся додому, допоміг дружині та двом маленьким дітям зробити запаси необхідних продуктів і вирушив до військкомату.  У 2004-2005 роках Володимир проходив строкову службу у Держприкордонслужбі і ось уже вдруге повернувся до лав прикордонників.

«Моїм колегам з лікарні не давали повістки, але я прийняв рішення і пішов добровольцем. Спочатку були тривожні думки та переживання за сім’ю, але водночас ми усі розуміли, що це - обов’язок кожного. Наш підрозділ пройшов дуже добре навчання і злагодження, кожен знав, що потрібно робити», - розповідає прикордонник. 

Близько трьох місяців прикордонники разом із Силами оборони тримали оборону на українсько-білоруському кордоні. Після вигнання ворога з цих територій, вирушили на Слов’янський напрямок.

Через постійні атаки ворога евакуаційна група медиків-прикордонників за домовленістю евакуйовувала та надавала допомогу і тяжко пораненим із підрозділів ЗСУ. Під постійними обстрілами, не маючи жодного страху, бригада медиків, в якій був Володимир, врятувала життя близько сорока пораненим.

«Найбільше запам’ятався випадок, коли ми під час евакуації чотири рази робили реанімацію серця пораненому.  Відстань у п’ятдесят кілометрів ми здолали за пів години та доставили бійця у шпиталь Краматорська. Наш водій тоді гальмами не користувався. На жаль, вже у шпиталі життя бійця обірвалось…», - із сумом пригадує медик.

Нині підрозділ Володимира повернувся зі сходу на ротацію. Зі щирими обіймами прикордонника зустріли дружина Анна, рідні та друзі. А найбільше на батька чекали його маленькі синочки - 5-річний Михайлик та 2-річний Ілля. Прикордонник не має жодних сумнівів, що поїде знову на передову. Адже знає, що там він дуже потрібен побратимам. 

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, бездоганне служіння Українському народові, вірність Військовій присязі Указом Президента України старшого солдата Володимира Вудмаску нагороджено медаллю «За врятоване життя».

Державна прикордонна служба України

 

23 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів