Закарпатські гандболістки боротимуться за медалі української Суперліги

Закарпатські гандболістки боротимуться за медалі української Суперліги
На 18 листопада запланований старт жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2022/23. За цими змаганнями завжди уважно стежать закарпатські поціновувачі гандболу, оскільки тут успішно виступає ужгородська команда.

 

Участь у чемпіонаті братимуть, як і раніше, 6 команд, та склад учасників і формат проведення змагань дещо відрізнятиметься від попередніх сезонів. На жаль, через окупацію Херсона на старт не вийде «Дніпрянка», а через складну ситуацію в Миколаєві – «Реал». А ці два колективи – одні з кращих в Україні. Вони постійно демонстрували цікавий і видовищний гандбол та вели боротьбу за нагороди. Без сумніву, без них рівень чемпіонату впаде. Та сподіваємося, що в наступних сезонах вони повернуться до еліти українського гандболу. Крім цього, не подав заявку на участь «ТНУ-ДЮСШ 21» (Київ). На заміну цим трьом ГК прийшли колективи з Вищої ліги, а саме: «Львівська Політехніка-ЛФКС» (Львів), «БСФК» (Бровари) та «ДЮСШ 1-ХНУ» (Хмельницький).

Отож команд – учасниць української Суперліги за територіальним принципом поділили на дві групи. Група А: «Галичанка» (Львів), «Львівська Політехніка-ЛФКС» (Львів), «Карпати-ШВСМ» (Ужгород). Група Б: «БСФК» (Бровари), «Спартак-ШВСМ» (Київ), «ДЮСШ 1-ХНУ» (Хмельницький). Команди гратимуть за системою календаря зі з’їзними турами (загалом їх буде шість). 1-й, 3-й та 5-й тури ГК гратимуть усередині своїх груп, а 2-й, 4-й та 6-й тури – проти команд з іншої групи. За підсумками зіграних матчів буде сформована зведена турнірна таблиця і стануть відомі імена чемпіона та призерів української жіночої Суперліги сезону 2022/23. Зазначимо, що стартовий тур відбудеться 18–20 листопада.

Фаворитами Суперліги будуть «Галичанка» та «Карпати-ШВСМ», які тривалий час ведуть тренувальний процес, а також проводять офіційні матчі (львів’янки грають у чемпіонаті Польщі, а ужгородки – у чемпіонаті Угорщини). Цікаво, чи зможе хтось втрутитися у боротьбу грандів і нав’язати їм серйозну конкуренцію.

Також додамо, що планується й розіграш Кубка України з гандболу серед жіночих команд сезону 2022/23. Стартуватимуть змагання з 1/8 фіналу.

Олег Микита, Карпатський об`єктив

 

28 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів