Ужанському нацпарку передали фотопастки для моніторингу великих хижаків

Ужанському нацпарку передали фотопастки для моніторингу великих хижаків
Також передали методичні рекомендації "Методики обліку рисі, ведмедя та вовка", затверджені Міністерством захисту довкілля.

 

Для моніторингу великих хижаків WWF-Україна в межах проєкту “Співжиття задля збереження" та "Euro Large Carnivores" передало Ужанському НПП фотопастки та методичні рекомендації "Методики обліку рисі, ведмедя та вовка" затверджені Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України для працівників установ природно-заповідного фонду та лісового господарcтва.

В основу методичних рекомендацій покладено інформацію щодо сучасних методів обліку і моніторингу великих хижаків (ведмедя, рисі та вовка) на модельних територіях Карпат і Полісся. 

Також подано біоекологічні особливості рисі, ведмедя та вовка, основи їх ідентифікації за слідами життєдіяльності. Висвітлено основні методи обліку великих хижаків, звернено увагу на їх відмінність в умовах Карпат та Полісся. Наведено приклади й обґрунтовано важливість синхронізувати обліки великих хижаків, які здійснюють користувачі угідь різного підпорядкування, задля унеможливлення подвійного підрахунку тварин.

 

05 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів