Завершено дослідження стану навколишнього середовища в селі Барвінок на Ужгородщині

Завершено дослідження стану навколишнього середовища в селі Барвінок на Ужгородщині
Нагадуємо ужгородцям, що тривають дослідження у межах реалізації проєкту «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м.Ужгород», який реалізовується за підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

 

Наразі завершено інструментально-лабораторні дослідження стану навколишнього середовища біля полігону твердих побутових відходів у селі Барвінок на Ужгородщині. На момент взяття проб атмосферного повітря на вміст діоксиду сірки, діоксиду азоту, формальдегіду та оксиду вуглецю концентрація досліджуваних речовин відповідала вимогам гігієнічних нормативів допустимого вмісту в ньому хімічних речовин.

У пробах ґрунту з прилеглої території біля полігону не виявлено важких металів, а саме цинку, нікелю, кобальту, кадмію та міді. Виявлено перевищення вмісту нітратів у всіх відібраних пробах ґрунту. У воді з відкритої водойми – заплавне озеро Нілачка – перевищено показники ХСК та БСК5, що свідчить про забруднення водойми органічними сполуками.

Фахівці ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» нададуть оцінку впливу полігону побутових відходів на навколишнє середовище та запропонують рішення для захисту довкілля.

Ужгородська міська рада

 

08 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів