Сесія Ужгородської міськради: депутати прийняли ряд важливих для міста Програм та рішень (ФОТО)

Сесія Ужгородської міськради: депутати прийняли ряд важливих для міста Програм та рішень (ФОТО)
На черговому засіданні сесії міської ради сьогодні затвердили звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за січень- вересень 2022 року.

 

Зокрема, до бюджету за цей період надійшло 1 млрд 442 млн 858,5 тис. грн, або 105,1% уточненого планового показника. Надходження у порівнянні з 9 місяцями 2021 року зросли на 284 млн 393,1 тис. грн., або на 24,5%. Дохідну частину бюджету територіальної громади міста за питомою вагою складали: 85% – податки, збори та інші платежі в обсязі 1 млрд 225  млн 799,1 тис. грн; 15% – офіційні трансферти в сумі 217 млн 59,4 тис. грн.

До бюджету за січень-вересень 2022 року зараховано 1 млрд 225 млн  799,1 тис. грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів, або 106% уточненого планового показника 1 млрд 155 млн 880,3 тис. грн. Податок на доходи фізичних осіб залишився базовим джерелом наповнення загального фонду бюджету територіальної громади міста (74,4%). Фактичні надходження його склали 871 млн  396,9 тис. грн, або 108,6 % планового обсягу.

Програму охорони навколишнього природного середовища міста Ужгород на 2023-2025 роки затвердили сьогодні на засіданні сесії.

Метою програми є сприяння реалізації екологічної політики, зменшенню викидів і скидів забруднювальних речовин у навколишнє середовище, безпечне поводження з промисловими і побутовими відходами, збереження і відновлення біотичного різноманіття, формування безпечних умов життєдіяльності людей, забезпечення екологічної безпеки, відновлення та створення територій природно-заповідного фонду, визначення охоронних територій та інше.

Також на сесії підтримали Програму капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2023-2027 роки. Документом передбачено низку заходів, спрямованих на відновлення з можливим поліпшенням експлуатаційних показників житлових будинків, а також створення дієвого механізму залучення коштів співвласників для безпечного комфортного проживання у житлових будинках, проведення модернізації житлового фонду. Для покращення задоволення потреб власників житла, збільшення обсягів капітальних ремонтів будинків, регулювання термінів ремонтів, в Ужгороді застосовується механізм на умовах співфінансування.

Фінансування Програми на наступні 5 років заплановане у розмірі 468 млн 730 тис. грн, зокрема 281 млн 238 тис. грн – з бюджету Ужгородської міської територіальної громади, та 187 млн  492 тис. грн – дольова участь мешканців.

Затвердили на засіданні сесії і Програму фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2023-2025 роки.

Програма розроблена для забезпечення ефективного використання майна міської комунальної власності шляхом досягнення стабільної та беззбиткової діяльності 13 комунальних підприємств.

Документ спрямований на створення належних умов для здійснення комунальними підприємствами своєї поточної діяльності і надання якісних послуг споживачам міста; залучення додаткових коштів на оновлення виробничих потужностей та зниження рівня аварійності об’єктів; своєчасне і в повному обсязі проведення інвестиційної діяльності, направленої на переоснащення, відновлення та реконструкції виробничих потужностей підприємств; покриття збитків минулих періодів.

Підтримали на сесії і Програму розвитку туризму та формування позитивного інвестиційного іміджу м. Ужгород на 2023-2025 роки.

Для формування позитивного інвестиційного та туристичного іміджу міста Ужгорода як стратегічно привабливого обласного центру України на кордоні з Європейським Союзом заплановано створення «Туристично-інформаційного центру м.Ужгород», встановлення елементів туристичної навігації міста та інформаційних стел, їх оновлення (утримання, ремонт), участь у грантових проєктах, розробка Концепції розвитку туризму міста Ужгород.

Міські депутати сьогодні затвердили і Програму підтримки підприємництва та релокації бізнесу в м. Ужгород на 2023-2025 роки.

Програма спрямована на максимальне розкриття потенціалу розвитку малого і середнього підприємництва в місті, на розв’язання проблем, що стримують розвиток малого і середнього підприємництва.

Економічний аналіз кількісних та якісних показників, що характеризує стан розвитку малого та середнього підприємництва в місті свідчить про стійку тенденцію їх зростання. Станом на 1 січня 2022 р. на обліку в ДПІ м. Ужгорода перебували 9350 фізичних осіб-підприємців,  юридичних осіб – 8706. Більшість суб’єктів малого підприємництва задіяна у сфері торгівлі та побутового обслуговування населення (магазини, кафе, салони краси, ремонт одягу та ін.).

Наразі в місто релоковано 122 підприємства (77 – юридичні особи, 45 – фізичні особи), із яких 90 суб'єктів зареєстрували господарську діяльність у ДПІ м. Ужгорода, решта знаходяться на різних етапах релокації: від переїзду та пошуку вільних майданчиків до монтажу та підключення обладнання, а також оформлення необхідних документів.

Із загальної кількості релокованих підприємств в місті найбільшу частку займає: ІТ-кластер – 34,5% від загальної кількості релокованих; торгівля – 26,4%; виробнича сфера – 17,3%, інші – 21,8%. За оперативними даними на релокованих підприємствах міста до кінця поточного року планується створити додатково понад 230 робочих місць.

Ресурсне забезпечення Програми підтримки підприємництва та релокації бізнесу в м. Ужгород на 2023-2025 роки передбачене у розмірі 2 млн 790,0 тис. грн.

Також на сьогоднішньому засіданні сесії Ужгородської міської ради депутати внесли зміни до низки програм, зокрема:

- Програми економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік;

- Програми розвитку та удосконалення цивільного захисту у м. Ужгород на 2020 – 2024 роки;

- Програми фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020 – 2023 роки;

- Програми розвитку житлового фонду соціального призначення та житлових об’єктів, які використовуються для забезпечення діяльності дитячих будинків сімейного типу у місті Ужгород на 2019 – 2022 роки;

- Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 – 2022 роки;

- Програми благоустрою та розвитку комунальної інфраструктури міста Ужгород на 2018 – 2022 роки.

Внесли і зміни до бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік, затвердили звіти про використання коштів із резервного фонду бюджету міста, у тому числі КУ «Стадіон «Авангард», департаментом міської інфраструктури.

Греко-католицькій релігійній громаді «Свято-Преображенська» безоплатно передадуть нежитлові приміщення на вул. Миколи Гоголя, 11 в Ужгороді. Проєкт рішення підтримали на сьогодні на сесії міської ради.

Громада, відповідно до пояснювальної записки, надала архівну довідку із Державного архіву Закарпатської області, згідно з якою приміщення належали греко-католицькій церкві.

Відповідно до Указу Президента України «Про заходи щодо повернення релігійним організаціям культового майна», культурні будівлі та інше майно, що було незаконно вилучене з церковного вжитку, мають бути повернуті релігійним громадам у власність чи безоплатне користування для використання за призначенням.

Депутати Ужгородської міської ради сьогодні на засіданні сесії перерозподілили кошти від перевиконання бюджету громади за 10 місяців поточного року.

Зокрема,

- 15,4 млн грн спрямують управлінню охорони здоров’я та цивільного захисту населення на придбання ангіографа для міської клінічної лікарні та генераторів електроенергії;

- 48,2 млн грн  департаменту міської інфраструктури:

- на благоустрій та утримання транспортної інфраструктури – 8,2 млн грн;

- капітальний ремонт закладів освіти та охорони здоров’я – 4,9 млн грн;

- внески у статутні капітали комунальних підприємств  – 35 млн грн, із них 21 млн грн водоканалу Ужгорода на придбання генераторів та каналопромивної машини та 14 млн грн Ужгородському муніципальному транспорту.

Також в Ужгороді підвищили вартість розміщення обєктів зовнішньої реклами – депутати сьогодні на сесії проголосували за тимчасовий Порядок визначення розміру плати за тимчасове користування місцями комунальної власності для розташування рекламних засобів. Востаннє її переглядали у 2013 році.

Відповідно, відтепер плата за розміщення двостороннього білборда у центральній частині Ужгорода складатиме 1688 грн на місяць, одностороннього – 844 грн (було 403 гривні). У серединній зоні – плата за двосторонній  білборд буде 1238 грн, односторонній – 619 грн (було 302 грн). На периферії – 787 грн за двосторонній  білборд, 393 грн (було 201,6 грн).

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

10 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів