В Ужгороді обговорили нестачу фахівців на ринку праці

В Ужгороді обговорили нестачу фахівців на ринку праці
Про нестачу фахівців на ринку праці в Ужгороді та оптимізацію підготовки професійних кадрів сьогодні говорили на ініційованій міським головою Богданом Андріївим зустрічі з представниками бізнесу, міського центру зайнятості та керівництвом професійно-технічних училищ обласного центру Закарпаття.

 

Участь у зустрічі взяли й секретар міської ради Арсен Мелкумян, заступники міського голови Василь Пинзеник та Артем Погорєлов, керівник організації роботодавців Ужгорода Михайло Качур, керівник ТОВ «Інтерфіл» Олег Адамчук, представники підприємств різних галузей. Йшлося про покращення партнерських взаємовідносин між профтехучилищами й підприємствами, приватним бізнесом. Зміцнення зв’язків із замовниками робітничих кадрів відкриває додаткові можливості: забезпечується врахування вимог роботодавців, з’являються умови для організації стажування та проходження виробничого навчання й виробничої практики.

На сьогодні за кошти міського бюджету повністю утримують 3 професійно-технічні училища в Ужгороді (заробітні плати педагогам і персоналу, стипендії студентам, комунальні послуги тощо), цьогоріч це 56 мільйонів гривень. На жаль, після закінчення навчання у ПТУ більшість молоді не залишається працювати у місті чи навіть краї.

В обласному центрі Закарпаття зараз підвищений попит, зокрема на професіоналів у сферах промислового виробництва, будівництва, інформаційних систем (машинобудування, охорона праці та пожежна безпека на виробництві), транспортної галузі. Підприємства потребують техніків-технологів, кухарів, швачок, лицювальників-плиточників, охоронників, водіїв, медсестер, фармацевтів, слюсарів тощо. Одним із способів вирішення проблеми може стати дуальна форма навчання – коли теоретичний матеріал опановується в закладі з педагогом, а практичне навчання проходить на виробництві. Такий досвід уже є. Також зазначали, що важливою є мотивація та заохочення молодих спеціалістів – наприклад, забезпечення житлом та гідною заробітною платою.

Наголошувалося, що керівники та педагоги ПТУ повинні проводити постійну роз’яснювальну роботу із молоддю, інформувати про наявні вакансії, потреби підприємств та виробництв, роботодавці, своєю чергою, мають тісніше комунікувати із закладами профтехосвіти, запрошувати молодих людей на підприємства, знайомити з виробничим процесом.

Ужгородська міська рада

 

15 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів