Як вибрати обідній стіл для маленької кухні?

Як вибрати обідній стіл для маленької кухні?

 

У малогабаритній кухні розмістити стандартні стіл та стільці найчастіше не просто. Виробники меблів пропонують використовувати практичні та оригінальні розкладні конструкції, столи, які можуть трансформуватися та інші компактні функціональні моделі, що не займають багато місця.

Особливості вибору обіднього столу для маленької кухні

Вибір невеликого столу обіднього столу для маленької кухні повинен враховувати, що після розміщення всіх необхідних меблів потрібно залишити ще вільний простір, щоб було зручно готувати і мати доступ до раковини, плити та місць зберігання. Стандартне меблювання в цьому випадку не підходить. Зручно та функціонально можна організувати приміщення лише при ретельному виборі меблів, у тому числі столу. Він повинен не тільки виконувати своє пряме призначення, а й гармонійно доповнювати інтер'єр.

Для початку потрібно визначитися з видом та формою конструкції, а також врахувати наступні фактори:

  • планування кухні;
  • площа;
  • розмір столу, щоб за ним змогли розміститися всі члени сім'ї за один раз;
  • стиль, в якому оформлена кухня;
  • кольорова гамма.

Після того, як були проведені виміри вільної площі, можна визначитися, яку частину займатиме стіл. Він не повинен перешкоджати та заважати переміщенню по кухні. Якщо вибираєте розкладну модель, то приділіть увагу якості фурнітури. Від неї залежатиме зручність експлуатації та навіть тривалість терміну служби меблів. Запам’ятайте, що якісний стіл із надійних матеріалів не може коштувати дешево.

Форма столу – на що звернути увагу при виборі

Виробники пропонують столи різних розмірів та форм. Це дозволяє вибрати оптимальний варіант для конкретного інтер'єру. Стіл може бути круглим, напівкруглим, овальним, квадратним, прямокутним і кутовим. Стіл прямокутної форми є найпопулярнішим і відноситься до класичних моделей. Для невеликого приміщення він може бути використаний, але не в традиційному, а у вужчому розмірі, що дозволить заощадити місце.

Маленький обідній стіл у формі квадрата можна встановити вздовж стіни або в кутку. Кругла форма виграє за рахунок відсутності кутів та візуальної легкості конструкції. Подібну модель найкраще розмістити у центрі приміщення. Але якщо його засунути в кут, то така форма може виявитися не раціональною з точки зору використання корисної площі. Овальна форма стільниці більш функціональна, ніж коло за рахунок підвищеної місткості та більшої кількості посадкових місць. Кутова модель відмінний варіант для невеликої сім’ї і маленьких приміщень.

Оптимальні моделі обідніх столів для маленької кухні

Стіл-підвіконня. Допомагає заощадити місце, візуально розширює простір, виглядає оригінально та стильно.

Вузький пристінний стіл. Підходить для обідів невеликим складом сім'ї. Багато страв на стіл не поміститься – тільки найнеобхідніше.

Стіл-трансформер. Є стільницею, що складається з двох частин і додаткової деталі (панелі), що дозволяє значно збільшити розмір робочої поверхні, і перетворити квадратний стіл на прямокутний, а круглий стіл – на овальний.

 

21 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів