На відновлення енергосистеми знадобиться більше часу, ніж після попередніх атак — Укренерго

На відновлення енергосистеми знадобиться більше часу, ніж після попередніх атак — Укренерго

 

Енергосистема поступово відновлюється після масованої атаки РФ 23 листопада. Ціллю були переважно об’єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові.

В Укренерго повідомили, що енергосистема Україні і Молдови наразі об’єднана і працює синхронно з європейською континентальною мережею.

"В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що НЕК "Укренерго" реалізує відповідний протокол дій по поверненню блоків електростанцій в роботу та разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів", — йдеться в повідомленні.

Там зазначили, що в першу чергу ремонтуються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо.

"Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак. Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в системі", — додали в Укренерго.

Втім, оператор повідомив, що дефіцит в енергосистемі все одно залишатиметься. Для того, щоб тримати її стабільну роботу в таких умовах продовжується застосовування графіків обмежень споживання.

 

24 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів