В Ужгороді провели турнір на честь завоювання "срібла" у другій лізі чемпіонату СРСР ФК "Говерла"

В Ужгороді провели турнір на честь завоювання "срібла" у другій лізі чемпіонату СРСР ФК "Говерла"

 

Турнір на честь завоювання срібних нагород у другій лізі чемпіонату СРСР футбольним клубом "Говерла" провели у спорткомплексі "Юність" в Ужгороді. Там зіграли ужгородські, мукачівська й оноківська команди. Також провели виставку фото та нагород команди "Говерла". Побували на турнірі і журналісти Суспільного.

У 1972 році футбольна команда Ужгорода "Говерла" брала участь у другій лізі чемпіонату СРСР, тоді й зайняла друге місце.

Степан Войтко футболіст ФК "Говерла" згадує: "Перевага була в тому, що ми грали вдома, дуже допомогло, бо ми виходили на поле й були впевнені, що цю гру виграємо. Коли з такою впевненістю виходиш, то легше добитися результату".

Олександр Пахомов футболіст ФК "Говерла" розповів: "Пам'ятаю, що удари Бордаша навіть київські воротарі не відбивали. Це тільки підтверджує те, що ми вже казали, що колектив дуже сильний зібрався, тобто якщо колектив сильний, то можна обіграти усіх".

В Ужгороді провели турнір на честь завоювання

Закарпатська асоціація футболу

Степан Гаджа футболіст ФК "Говерла" каже, що хотів би відзначити їхніх уболівальників. "Таких уболівальників ніде в Україні не зустрічали, щоб так уболівали, переживали, тому погано грати було ганьба, тому всі викладалися наповну", — пояснив чоловік.

Футболістів, котрі грали в команді "Говерла" наразі є 8, розповів організатор турніру Василь Гаджега. "Зробили це тому, що люди цього заслуговують. Ті люди, котрі свого часу приносили славу Закарпаттю. Наш край називають кузнею футбольних талантів і в нас дійсно так і є. Саме ці хлопці, котрі грали у 1972, 1973, 1974-му, коли вони два роки поспіль зайняли четверті місця, — це були команди, котрих можна назвати кращі футболісти Срібної Землі", — розповів спортивний журналіст.

На цьому турнірі змагалися чотири команди: "Медея" з Оноківської громади та "Будівельник" з Ужгорода, "Карпати" з Мукачева та "Радванка" з Ужгорода. Переможцям вручали нагороди колишні гравці ужгородської команди "Говерла". На захід також запросили родичів померлих гравців команди та футболістів.

 

20 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів