Чемпіонат Італії: «Наполі» йде у відрив

Чемпіонат Італії: «Наполі» йде у відрив

 

Серія А пішла на зимову перерву ще в середині листопада у зв'язку з початком світової першості в Катарі. Турнір відновиться 4 січня, тому можна вже зараз підбивати підсумки року. Нинішній чемпіонат Італії проходить, як завжди, вельми цікаво. Головною несподіванкою першої частини сезону став чудовий виступ «Наполі». Неаполітанський клуб впевнено лідирує, випереджаючи найближчого конкурента на 8 очок. У 15 матчах, які відбулися цього року, підопічні Лучано Спаллетті втратили лише 4 бали, двічі зігравши внічию.

Досить непогано йдуть справи у неаполітанців й на міжнародній арені. Команда впевнено вийшла з групи Ліги чемпіонів, забезпечивши собі місце в плей-оф за 2 тури до завершення етапу. Враховуючи, що суперниками «Наполі» були такі знані єврокубкові бійці, як «Ліверпуль» та «Аякс», досягнення клубу можна вважати досить вагомим. В 1/8 «Наполі» зіграє з німецьким «Айнтрахтом», то ж має непогані шанси на прохід далі.

Але головним турніром для вболівальників команди, безумовно, залишається Серія А. Востаннє неаполітанці тріумфували в чемпіонаті Італії ще за часів легендарного Дієго Марадони. Було це в далекому 1990 році, і місцеві фани вже давно мріють про нове скудетто. В останні сезони «Наполі» неодноразово займав друге та третє місце, але медалі, звісно, не йдуть ні в яке порівняння з головним трофеєм. В нинішньому розіграші команда, як ніколи близька до третього у своїй історії чемпіонського титулу, та попереду ще дуже багато випробувань.

Як сьогодні виглядає турнірна таблиця чемпіонату Італії

Чинний володар скудетто, «Мілан», наразі займає друге місце. На відстані однієї перемоги від міланців перебувають «Ювентус», «Лаціо» та «Інтер». «Аталанта» Руслана Малиновського, яка довгий час йшла в лідерах, наприкінці року помітно пригальмувала. Сьогодні вона розділяє 6–7 сходинки з «Ромою». Для вболівальників римського клубу такий результат теж навряд чи є прийнятним. Звісно, це лише проміжна турнірна таблиця чемпіонату Італії, але від команд Жозе Моурінью завжди очікують боротьби за титул. 

Бомбардирські перегони нині очолює Віктор Осімген з «Наполі», на рахунку якого 9 забитих м'ячів. Далі йдуть:

  • Марко Арнаутович — 8;

  • Лаутаро Мартінес — 7;

  • Адемола Лукман — 7;

  • Мбала Нзола — 7.

Кращим асистентом у 2022 році став гравець «Лаціо» Сергій Мілінковіч-Савіч. Він віддав 7 гольових пасів. На один асист менше зробив Жерар Делоуфеу з «Удінезе». Найбільше «сухих» матчів в сезоні провів голкіпер «Лаціо» Іван Проведель. З 15 проведених ігор він пропустив лише у 6. Не менш переконливими виглядають показники поляка Войцеха Щенсни, який зіграв на нуль у 7 з 9 своїх матчів. До речі, якщо поглянути в чинну турнірну таблицю чемпіонату Італії, можна побачити, що саме «Ювентусу» забивали найменше. У 15 поєдинках воротарі туринської команди виймали м'яча з сітки лише 7 разів. 

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

 

23 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів