Фотохудожниця Дар'я Бедернічек сфотографувала в Ужгороді переселенок в образах жінок епохи Ренесансу (ФОТО, ВІДЕО)

Фотохудожниця Дар'я Бедернічек сфотографувала в Ужгороді переселенок в образах жінок епохи Ренесансу (ФОТО, ВІДЕО)
На Закарпатті фотохудожниця зі Львова Дар'я Бедернічек фотографувала вимушених переселенок в образах жінок епохи Ренесансу. Як виникла ідея фотопроєкту та де відбудуться майбутні виставки — розповіла 27 грудня фотохудожниця в інформаційному ефірі "Суспільне Спротив".

 

Дар'я Бедернічек втілювала проєкт із громадською організацією "Дієва громада". За її словами, організацію створили у Старобільську, а 24 лютого вона переїхала до Сваляви.

"Я і творчий склад мистецької резиденції "Аура міста" — це громадська організація "Дієва громада", думали, як правильно зобразити, достукатися до жінок переселенок. Ми вирішили, що епоха відродження буде про те, що нам болить. Дівчата з організації дали клич, чи буде вам цікаво взяти участь в такій фотосесії", — розповіла фотохудожниця.

Фото: Дар'я Бедернічек

"Жінки, дівчата приходили не просто готовими, вони прийшли розповісти. Вони прийшли говорити, заявляти про себе. Це не може тебе зачіпати, залишити тебе холодним", — розповіла фотохудожниця.

Фото: Дар'я Бедернічек

Як ви готували себе до цього проєкту?

"Я не могла готуватися до цього так, як готуюсь до зйомки зазвичай. Я очистила свою свідомість максимально. Я не могла висувати вимог ні вербально, ні внутрішньо. Я була просто білим листом. Я була тим, з ким буде комфортно, безпечно і зручно. Мені здається, це вдалося. Роботи вийшли наповнені, жінки не боялися говорити тілом, душею, духом", — розповіла Дар'я.

Фото: Дар'я Бедернічек

Що далі з проєктом, яке його втілення?

"Ці фотографії були виставлені на виставці у Сваляві. Можливо ця виставка подорожуватиме Україною. Відбувся аукціон. Зібрані на аукціоні гроші пішли на купівлю дронів для ЗСУ", — розповіла Дар'я Бедернічек.

Зі світлинами вимушених переселенок в образах жінок епохи Ренесансу створили також календар на 2023 рік. Фотохудожниця каже: "Його можна також придбати. Можна буде тішитися красою і незламністю наших жінок цілий рік. Отримані кошти підуть на благодійність, на купівлю дронів".

 

28 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів